От х:

Днес в x:

Пазарджик взе лъвчетата Терез и Масуд

Пазарджик е готов да осигури всички нужни условия за отглеждането на двете лъвчета Терез и Масуд.

На специална пресконференция по казуса Тодор Попов увери, че общината е не само готова, но и иска да си сътрудничи с организацията "Четири лапи", за да се създадат най-добри условия за отглеждане на лъвчетата.

Попов заяви, че са наясно с това, че животните могат да имат здравословни проблеми, затова и са готови да наемат допълнително специалисти, които да се грижат за големите котки.

Кметът няколко пъти подчерта, че кани хората от "Четири лапи", за да се направи съвместно план за отглеждането на лъвчетата. Попов посочи, че той и кметството искат да си сътрудничат с тях в името на доброто на лъвчетата. "Да обсъдим с тях нужните грижи. Нека българските деца се радват на тези животни, а не холандските деца", заяви Попов.

Към момента има условия за тяхното отглеждане, освен това до месец и половина ще се готови и по-големите клетки. Тодор Попов покани и журналистите да проследят както и строителството, така и самото отглеждане на животните. Покана той отправи и към жената, която отглежда и в момента двете животни от бебета.

На въпрос защо до този момент не са изградени условията, след като Пазарджик иска лъвчетата, Попов заяви, че фактически собственик на животните Пазарджик е станал едва в петък, при препотвърждаването на решението на общинския съвет в Разград, затова и клетките са започнати едва тогава.

Като причина Пазарджик да иска двете лъвчета Тодор Попов изтъкна от една страна, наличния план за развитие на зоната за отдих в Пазарджик, където вече има изграден зоокът, и от друга страна, желанието на общината да покаже, че може да се справи и с такова предизвикателство. Кметът разкритикува мисленето, наложило се в България, че някой друг може да свърши работата по-добре от нас".

Попов припомни, че вече са отгледали своя тигър от бебе - на четири месеца и в момента животното е едно от най-хубавите в Източна Европа, 320 кг. След това са му намерили партньорка, а в последствие, когато тигрите в Пазарджик са станали 6 броя, са дарили четири от животните на други зоологически градини - Варна, Ловеч и Хасково. Това е обичайна практика, по думите на Попов.

В края на миналата седмица от българския офис на международната организация "Четири лапи" обявиха, че подготвят заминаването на двете малки лъвчета Терез и Масуд за спасителен център в Холандия, специализиран в грижата за големи котки със здравословни или поведенчески проблеми. Заедно с тях трябваше да бъде транспортиран и 3-годишният лъв Асен, който организацията спаси от сигурна смърт от зоопарка в Разград през ноември миналата година.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 10.04.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Като изявени професионалисти по-често ще се вслушват в мнението ви, което ви задължава да се поддържате в добра форма и да не прекалявате с нищо. Партньорските начинания ще имат успех, ако с поведението си на коректни, честни и добри хора създадете около себе си градивна атмосфера и насърчите творческата мисъл у всеки един от тях.
10 апр 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Напрегнати сте и рискувате да разберат погрешно думите ви, и това да стане причина за обтягане на отношения. За предпочитане е да избягвате големите компании, където едва ли ще се чувствате добре. Намерете начин да си починете сред спокойствие и уединение. Разговор с ваш близък ще ви бъде от полза.
10 апр 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Обкръжението на близките ви хора внася спокойствие в душата и мислите ви. Заедно ще решавате възникващите въпроси и ще планирате бъдещето си. Ще разчитате както на собствените си сили, така и на подкрепата им. Всичко започнато днес обещава да завърши с успех.
10 апр 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Вашата упоритост ще ви изведе до високи хоризонти. Ще имате повече от очакваните финансови постъпления. Вълнения от философски, духовен и религиозен характер ще преобладават в мислите ви. Постепенно постигате хармонията, към която винаги сте се стремили. Отношенията с любимия човек се развиват в желаната от вас насока.
10 апр 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Повод за размисъл ще ви създадат развитията около вас и ще търсите решение на въпросите, които ви безпокоят. Не се тревожете, ще имате сили, с които ще преодолеете временните си затруднения. Най-важното е, че ще продължите уверено напред, другото са подробности. Здравето няма да ви притеснява.
10 апр 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Отговорното ви отношение към работата ще бъде провокирано и днес. Няма да ви остане много лично време, предвид неотложните задачи, които ще се появят пред вас. Независимо от всичко трябва да си починете. Новите задачи през идващата седмица ще изискват от вас повече съсредоточеност.
10 апр 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Уморени от грижите, ще предпочетете по-приятни занимания днес. Почивка в компанията на хората, които обичате ще се отрази добре на мисленето, здравето и духа ви. Това е вашия начин да релаксирате, което ще ви приведе в подходяща форма, за да се справите по-лесно с отговорностите през идващите дни.
10 апр 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Едва ли някой е в състояние да предположи вашата следваща стъпка, но вие със сигурност можете да познаете чуждите. Това ще се окаже голямото ви предимство и днес, когато от заплетена ситуация вие ще излезете с най-добри позиции. В личен план обаче е възможно да претърпите разочарование, което не е по ваша вина. Скоро ще намерите изход.
10 апр 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Денят ви може да бъде и по-добър, ако не се вживявате чак толкова от битовите неуредици. Може да наблегнете на дребните подробности в делови план, за да избегнете конфликтни ситуации. Погрижете се за здравето си, имате нужда от повече почивка и положително настроение. Прекарайте деня у дома.
10 апр 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Повечето от вас ще се посветят на семейството и дома. Ще предприемете промени по интериора, надявайки се с тях да промените и в някаква степен живота си. Професионалните задачи също ще присъстват в програмата ви, перспективите са добри и ще се похвалите с придобивки. Не бягайте от късмета си, ще се прояви, бъдете активни.
10 апр 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Не допускайте с емоционалните си реакции да нараните някого. Понякога те излизат от границите на контрол и това ви обрича на изолация. Помислете за подходящи занимания, носещи ви успокоение и романтично настроение. Потърсете компанията на приятели.
10 апр 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Общувайте с хора, които вече са минали по вашия път. Това ще ви спести време и ще съберете повече мъдрост. Разочарованието ви от определено събитие ще отстъпи място на приятна изненада. Чистите ви намерения ще се оценят и ще получите подкрепата, от която се нуждаете. Нова любов.
10 апр 2020
Последни новини