От х:

Днес в x:

Дарители настръхват срещу нов случай на синдрома "Горсов"!

Таткото на Едита, която бе излекувана от рядък костен тумор в прешлена на шията, вдигна отново на крак дарителите, след като се върна от Франция с нова кола.

Ивайло Цвятков бе обявен за втори Горсов, който си купи мерцедес с даренията за Мануела, пише 24 часа.

14 500 евро събраха във Велико Търново и Горна Оряховица от мачове, концерти в детски градини и училища, за да оперират 5-годишното момиченце. Семейството обясни "инвестицията" в колата като начин да погаси заемите за лечението.

Таткото на 5-годишната Едита Цвяткова е регистрирал в КАТ на свое име "Ситроен С4". Той обаче отрича да е злоупотребил с даренията. Казва, че е имал около 15 хил. лв. свои пари. Обърнали се за помощ, защото нямало да им стигнат за операцията.

"Колата я закупихме с Никола Манов, българин, който живее във Франция и през цялото време ни помагаше, докато бяхме там.

Той даде 4000 евро, за да я взема, а след като я продам, да си разделим парите", обясни бащата Ивайло.

"Бих си докарала дори самолет, ако можем да изкараме някой лев за Едита", отсича майката Рени. Ситроенът модел 2007 г. е обявен за продан за 15 хил. лв. "Искаме да се отървем от колата, защото знаем, че дразни хората", допълва Цвяткова.

Момиченцето трябвало да ходи на контролни прегледи при д-р Маскар на всеки 6 месеца до 20-годишната си възраст. Това също струвало скъпо.

"Ако детето ми е болно, няма да карам хората да ми събират пари, за да го лекувам, пък с моите да купувам коли", каза Цветанка Денкова. Жената продавала в малката си книжарница билетите за благотворителните концерти и убеждавала бизнесмени да помогнат за Едита.

Мащабна благотворителна кампания се разгърна в Горна Оряховица в края на 2008 г. Кметът Йордан Михтиев дари лично 500 лв. за Едита. Към събраните 14 500 евро бяха отпуснати над 6000 евро от фонда за лечение на деца в чужбина. Операцията бе извършена на 11 февруари в клиниката "Ротшилд" в Париж и трябваше да струва над 20 хил. евро. Тъй като отпаднала нуждата от част от манипулациите, крайната сума на операцията била 8899 евро сочи фактура, публикувана на сайта на Едита. Сега семейството очаква от клиниката да им бъдат върнати над 10 хил. евро останали средства. Най-вероятно 6 хил. от тях ще трябва да върнат на Фонда за лечение на деца.

"Родителите се разпореждаха със сметката и все още не са ми дали отчет за изразходените средства. Ще настоявам за проверка, въпреки че не смятам, че те са излъгали гражданите", каза кметът Йордан Михтиев.

Припомняме, че на 15.08.2008 във вратлето на Еди беше открито костно образувание, което се оказа костен тумор. Еди беше оперирана по спешност на 21.08.2008 от професор Габровски в "Пирогов", но се наложи спешно повторна операция и лечение, за да бъде изчистен целият тумор.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини