От х:

Днес в x:

Пуснаха обществената поръчка за водопровода от дублиращите кладенци на юг

Тръгна обществената поръчка за изграждането на водопровода, който ще довежда водата от част от алтернативните кладенци за питейна вода до градската мрежа на Хасково.

Поръчката е пусната за инженеринг- проектиране, авторски надзор и изпълнение на напорен водопровод в Източната индустриална зона. Изграждането на водопровода се налага заради факта, че той е в свлачищна зона и пропада при дъждове, което пък от своя страна е причина за прекъсване на водоподаването към Помпената станция “Юг“. Това прекъсване поради аварии, и спирането на 14 водоизточници за снабдяване с питейна вода, създават риск от режим на водата. Това е единственият бърз начин за компенсация на недостига за вода, сочат мотивите за заданието.

Срокът за подаване на офертите е 19 февруари. Прогнозната стойност на поръчката е 208 000 лв., без ДДС. Съоръжението трябва да бъде готово за 120 дни. Офертите на кандидатите да работят по него ще бъдат отворени на 20-ти февруари.

Новият водопровд в Източната зона е един от двата, които ще поемат дебита от осемте алтернативни кладенци, за които правителството отпусна пари, след като гръмна проблема с урановата вода и водната криза, която сполетя Хасково. Цялата сума, която беше отделена за водния проблем в Хасково е общо 2 млн.лева.

Предстои обществена поръчка и за втория водопровод, който ще поеме водата от изграждащите се кладенци в северната част. Тези кладенци са изкопани на почти 100 процента и работата по тях приключва скоро. Започва и включването на помпите, за пробно черпене на вода, а след това ще бъдат взети и проби от водата за лабораторни изследвания, според процедурите, посочи за Haskovo.net заместник-кметът Велин Балкански.  

Красимира Славова

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Се
    Сега
    15 -7
    17:01, 15 яну 2018
    Сега през, зимата?
    Спомняте ши кога още ги обеща Бойко Борисов и най- важното ги е дал, а този хасковски безхаберен администратор със синия мътен поглед, едва сега пуска поръчка.
    Хасковлии, направете си извод!
  • 2
    Мъка, мъка.. те хората измряха! Много са ”бързи” от герб !Иначе да ..парите се усвоиха!
  • 3
    Пр
    Предавател
    9 -8
    18:23, 15 яну 2018
    Интригат-Кмет!Това му е силата!
Последни новини