От х:

Днес в x:

Развлеченията на работното място повишават резултатите

Страничните занимания на работното място, както е известно развиват слуха, бдителността и периферното зрение, но освен това учените доказаха, че от тях има и друга полза, съобщи РБК.

Според специалистите на университета в Мелбърн, работниците, които периодично се отвличат от работа, за да общуват в социалните мрежи, се оказват по-продуктивни от колегите си, които работят "по устав". Според изследването, използващите Интернет за лични цели повишават трудоспособността си с цели 9%.

Според Бренд Кукър от департамента по маркетинг и мениджмънт, "използването на Интернет за отдих през работно време", въпреки популярното мнение, помага за по-добра концентрация върху поставените задачи. "Хората трябва да се отвличат периодично", заявява изследването на Кукър. "Кратките и ненатрапчиви прекъсвания, като например престоя в Интернет, помагат на мозъка да се отпусне. Това води до по-концентрирана работа през деня и като следствие, по-висока продуктивност".

Учените са проверили хипотезата си с 300 сътрудници на различни компании. 70% от тях са признали, че използват Интернет за "отдих на работното място". Най-често се използват социални мрежи, търсят стоки, четат се новинарски сайтове,, играят се онлайн-игри или се гледат клипове в YouTube. Бренд Кукър подчертава, че неговите изводи касаят само работници, които не пилеят повече от 20% от трудовото си време. Тези, които прекаляват, показват лоша работа и липса на разултати.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини