От х:

Днес в x:

Общинската комисия за конфликт на интереси нищи случая с Драгомир Колев

Случаят с ексшефа на Архитектурата в Хасково Драгомир Колев мина в ръцете на Общинската комисия по предотвратяване и разкриване конфликт на интереси. Председателят на структурата към Общинския съвет Димитър Шалапатов съобщи за Haskovo.net, че сигналът срещу Драгомир Колев е подаден в понеделник, но е разгледан на заседание снощи. Едно от решенията по казуса е изискване на информация от кмета на Хасково Добри Беливанов дали общината е имала договорни отношения с фирмите, в които Драгомир Колев е бил собственик, съсобственик или участник по времето, в което той е изпълнявал началническата длъжност в общинската администрация.“Искаме пълна информация дали фирмите на Колев са влизали във финансови взаимоотношения с общината“, посочи Шалапатов. Водената от него комисия подготвя и документите по случая към Националната комисия по предотвратяване и разкриване конфликт на интереси.“При подобни сигнали ние сме длъжни да препратим документацията към Националната комисия. По закон нейно ще е и последното решение дали има нарушения. Това ще се случи на базата на събраната документация и направените констатации от Общинската комисия“, уточни още Димитър Шалапатов. Той посочи, че ще бъде изпълнена и практиката при сигнали за конфликт на интереси Комисията да изпраща уведомление и към прокуратурата.

Самият Драгомир Колев ще бъде поканен, за да обясни своята гледна точка на следващото заседание на комисията. От кого е подедн сигнала към общинската комисия обаче Шалапатов не разкри, тъй като няма право по закон да посочи вносителя. 

До конфликта се стигна след като стана ясно, че Колев в качеството си на директор на “Архитектура, градоустройство, строителство и инвестиции” в общинската администрация е погазил закона, като не е напуснал фирмите, които управлява, след назначаването си на ръководна длъжност. Часове след като гръмна скандала той подаде оставката си, която беше приета от градоначалника. Въпреки ситуацията обаче Драгамир Колев не се е отказал от участието си в обавения преди време конкурс за директорското място в  Архитектурата, което отстъпи само преди дни и чиито прецедури текат и в момента, научи Haskovo.net

Красимира Славова

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (20)

  • 1
    Pe
    pepelanka
    28 -4
    14:45, 12 яну 2018
    Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
    • Ив
      Иван
      7 -18
      15:03, 12 яну 2018
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
    • Pe
      Pepi
      5 -40
      15:39, 12 яну 2018
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
  • 2
    Сх
    сх
    46 -7
    15:06, 12 яну 2018
    Верно е "пепелянка". Г. Иванов го беше разсипал. Беливанов го издърпа по тракийска линия, а той и него предаде. Болен за медийно внимание. Но е посредствен човек и за НКНСтава!
  • 3
    Ку
    кумчо вълчо
    44 -13
    15:35, 12 яну 2018
    Тази комисия защо не разследва местните съветници? Жорето Пеев какво работи и откъде кара нов джип "Фолксваген Туарег"? Както вървят нещата на следващите избори ще се гласува мажоритарно за кмет и съветници! Всички партийки аут!
    • Зн
      Зная
      11 -29
      16:40, 12 яну 2018
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
    • Ян
      янко митев
      13 -7
      19:53, 12 яну 2018
      Не знам Вълчо ли си? На Делян кум ли си? Но провери само Пеев за колко законови нарушения на общинския съвет е сигнализирал и са отменени.Кои от съда, кои от областния.
    • Всички знаем че Жоро Пеев ти е дружка, разбираемо е твоето отношение.Искам обаче с ръка на сърцето да кажеш, да ни посочиш какво е направил той в името на града.Нещо положително търсим да е направил за града.Има ли такова нещо?Защото знаем как може да се заяжда по поръчка и срещу заплащане.Може да ругае публично и да обижда.Нещо положително търсим.Ще ни помогнеш ли?Дето се вика да е направил нещо скромно в името на хората без да се изтъква, а просто защото иска да допринесе за общото благо.Примерно да е събирал отпадъци някъде за да е по чисто без да чака плащане или знам ли какво може да е.Хайде пробвай.Иначе всеки може да лае, особено като му плащат.А ако пък каже че не му плащат тогава много ще го заподозра че го прави само и единственно от любов! ако ме разбираш какво искам да кажа.Защото тези дето ги защитава не са за защитаване и няма смисъл да го оправи освен ако .... искренно не е влюбен в тях!
    • 11
      111
      5 0
      06:54, 13 яну 2018
      е кърлеж от големите, той подскочи като трябваше да дава 5лв месечно за лекарства! на подлогата всичко трябва да й се плаща
    • Ха
      хасан
      6 0
      19:32, 13 яну 2018
      Какво по-положително да направи от това да разкрива гербаджийските далавери?
  • 4
    Бе
    без значение от името
    43 -2
    16:51, 12 яну 2018
    Щом Шалапатов ще нищи случая, резултатът ще е едно вълмо прежда. Шалапатов няма ресурс за такива неща. Дали образованието на строителен техник ще му е от полза? Или пък безнадеждният му нарцисизъм- той е най-умния, най-великия, другите му са под нивото. Или може би деспотичния му харектер- от името на тази комисия той съчинява невероятни литерурни произведения до прокуратурата без останалите членове да са вземали решения за това и да са го упълномощавали. Такива са хасковските съветници и прехваления Жоро Пеев и той толкова му е хала с неговото образование на лелка н детска градина и дребнавостта му. А джипът е с парите дето лижи и мажи задника на Георги Иванов.
  • 5
    Тъ
    Търговец
    35 -5
    17:12, 12 яну 2018
    шалопатов е едно голямо НЕДОРАЗУМЕНИЕ.Той няма интелектуален ресурс,с една дума няма акъл за тази работа с която се е нагърбил.Пък за нарцисизма му,казват че Нарцис бил от другата/ обратната/ страна на барикадата.
  • 6
    По
    ПОЗНАВАМ ГО
    26 -28
    17:35, 12 яну 2018
    Драгомир Колев е компетентен,интелигентен и знаещ,мястото му е точно в Архитектурата,защото там батака е голям.Господин Колев,не се отказвай от конкурса,те точно това целят,заедно с шахматиста,на него грам не вярвай на всеки пет минути си мени мнението,защото предавателя му друго казва.
    • Ха
      Хайде бе
      4 -1
      21:12, 13 яну 2018
      От къде знаеш, че е компетентен? Работил ли си с него? Много често сменя погледа си на "ни лук ял ни лук мирисал". Винаги е защитавал собствените интереси и печалба. Политика! Може ли да кажеш какъв е батака в Архитектурата. Защото хората в отдела казват обратното! Това, че го познаваш не го прави компетентен!
  • 7
    Ба
    БАЙ ОНЗИ
    17 -4
    18:49, 12 яну 2018
    А Ивомир Орлов кога ще погнеге, г-н Шалапатов?
  • 8
    Въ
    Възпитател
    15 -10
    22:54, 12 яну 2018
    Шалапатов си знае работата. Стига се плюли бе? Как да има хора на такива позиции като само плюете. Оставете Шалапата да работи и да се каже заключението,че тогава си кажете пиянското мнение. Пеев че е клоун всички знаем. За това искам да кажа да се разследва и Антон Иванов и дъщеря му Панайотова. ТАм нещата вонят от конфликт на интереси.Сега ще си сипя една ракия,ще пусна новините и ще си поплюя аз парламента,президента и Митьо Пищова. Хасково нет вие защо цензурирате коментарите. Думата тъпанар е човек свирещ на тъпан. В наща община пълно с музиканти начело с Гешето Пеев и Драко Колев
  • 9
    Is
    ISTINA
    6 -16
    23:07, 12 яну 2018
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • 10
    Бо
    Боклуци
    17 -2
    23:30, 12 яну 2018
    Да бе когато става въпрос за гербаджия оставете да си поправя грешките с грешки, а тези дето нямат грешки да им се накачули целия апарат от мафия, за да се смачкат заради такива грешници гербераси да опъват парите спокойно. Да ама не народа вижда кой крив кой прав и вече няма да мълчи
  • 11
    11
    111
    13 -1
    06:51, 13 яну 2018
    колко партии обиколи преди да се нареди и при тиквите?
  • 12
    Ma
    Makedonec
    3 -2
    10:43, 13 яну 2018
    Аз ще стана кмет все някога,и познайте какво ще стане,Хасково ще стане Хюстън,всички дето са не използвани и занемарени имоти високи глоби,данъци най високи,нова джамия и нова църква,всички общински имоти ще се развалят и разсекретят! Просто ще поискате да от Иван да станете е ага Ирван и от бей Мустава ще станете бай Митре! Идвам внимавайте какви ги вършите!
Последни новини