От х:

Днес в x:

27 тира с бедстващи животни блокирани на турската граница

27 камиона, превозващи живи животни, са блокирани на турската граница и бедстват там четвърти ден. За това съобщи един от шофьорите на блокираните тирове – Росен Тодоров от Хасково. Той превозва 320 овце от Румъния за Турция и посрещнал Нова година в кабината на камиона си.

“Минахме българската граница, но на турския пукт ни спряха. Обясняват ни, че чакали някакво потвърждение от Анкара. Казват: Чакайте. И толкова”, обясни хасковлията.

Той допълни, че турците осигурявали храна за животните, но дългият престой, затворени в камионите, е истинско бедствие за тях.

“Ние имаме храна, тук има магазин, но това чакане ни изнервя. Освен това никой нищо не ни обяснява, просто ни казват да стоим и да чакаме. Става вече четвърти ден”, допълни той.

Шефът на граничния инспекционен пункт на Капитан Андреево д-р Атанас Михайлов заяви, че от репортерите чува за 27-те камиона с бедстващи животни. Той заяви, че щом са минали българския пункт, документите им са редовни. Защо са спрени на турския граничен пункт обаче той нямаше представа. “Питайте тях. Аз нямам никакви контакти с турските гранични ветеринарни власти”, допълни той.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ге
    Георги
    12 -2
    15:53, 2 яну 2018
    Много интересно как нашия началник отрича контакти с турските власти. Интересно какво си говорят на транс граничните срещи и мероприятия. Могат да се намерят поне няколко публикации за такива събития. Да нямаш професионален контакт ссъс съседната държава - това също изглежда доста странно. По-вероятно това стандартната чиновническа позиция - проблема не е при мен и дори да мога да разбера или направя нещо няма да мръдна без стимул.
  • 2
    Дд
    Ддд
    3 0
    20:51, 2 яну 2018
    Пълна глупост.Господин Михайлов ,да вземе да се размърда.Как е възможно да няма комуникация с турските му колеги?Тогава какво прави на този пост? Та нали той е човека,който трябва да знае какъв е проблема??Най-малко трябва да уведоми по-висшестоящите му началници за да защити правата на БГ.превозвачи.Що за безхаберие?

Случаен виц

Последни новини