От х:

Днес в x:

Разкъсана облачност, температурите падат рязко

През страната преминава студен атмосферен фронт. С преминаване на фронта от запад на изток ще има превалявания, които, с понижението на температурите, на места ще преминават в сняг. От северозапад облачността бързо ще се разкъсва и до вечерта над западната половина ще намалее до незначителна.

Ще духа до умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са между 3 и 8 градуса. Атмосферното налягане ще се повишава и ще е по-високо от средното за декември.

По Черноморието ще е облачно със слаби валежи от дъжд. Ще духа до умерен северозападен вятър. Максималните температури ще са между 8 и 10 градуса. Температурата на морската вода е 12-13 градуса. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

В планините е облачно с валежи от сняг. Ще духа умерен до силен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 3 градуса, на 2000 метра около минус 2 градуса.

През следващите два дни ще има променлива, често значителна облачност, но ще превали слаб сняг само на отделни места. Във вторник ще е ветровито, в сряда вятърът ще отслабне. Минималните температури в по-голямата част от страната ще са между минус 5 и 0 градуса, а максималните между 3 и 8 градуса. В четвъртък вятърът ще отслабне, облачността ще намалее, над много райони до предимно слънчево. Ще започне затопляне.

Към 6 часа тази сутринт времето над страната е облачно. Слаб до умерен вятър духа в областите Бургас, Варна, Видин, Добрич, Пазарджик, Плевен, Разград, Русе, Силистра, Смолян, Търговище и Шумен.

Дъжд вали в областите В. Търново, Габрово, Силистра, Ст. Загора, Търговище, на места в областите Варна и Шумен, както и в районите на гр. Кюстендил, гр. Радоимир и гр. Перник /обл. Перник/, гр. Разград и гр. Бяла /обл. Русе/.

Пътните настилки в страната са предимно мокри по усойните места заледени и обработени.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини