От х:

Днес в x:

Министерството на туризма погна хасковската „Маги тур“ за ужилени клиенти

Документацията на фирма „Маги тур“ ЕООД-Хасково ще бъде разгледана в Експертна комисия по регистрация на туроператори и туристически агенти (ЕКРТТА). Експертите трябва да изразят становище по дейността на компанията, включена в Националния туристически регистър, съобщават от министерството на туризма.

За това се уточниха експерти на Главна дирекция „Туристическа политика“ в Министерството на туризма на среща в София миналия ден с Мария Петрова, пълномощник на управителя на фирмата Георги Петров, която е и негова съпруга. Разговорът бе поискан от министерството. Комисията за регистрация е орган към министъра на туризма, който го подпомага при решенията относно туроператорите и туристическите агенти.

Ведомството започна проверка на „Маги тур“ ЕООД в понеделник (27 ноември), когато негови експерти заедно с представители на Комисията за защита на потребителите (КЗП) бяха на място пред офиса на фирмата в Хасково. Причината бе оповестени в медийното пространство жалби от туристи, че техни екскурзии в чужбина не са се състояли или са проведени по други маршрути и с друго времетраене. По случая Haskovo.net писа в началото на ноември. Експертите установиха, че офисът на „Маги тур“ е затворен. Освен това компанията е в нарушение на Наредбата за дейността на туроператорите и туристическите агенти към Закона за туризма и заради факта, че офисът й се намира не на партер или първи етаж, а на третия етаж в сградата.

Проверка в Националния туристически регистър констатира още, че фирмата има регистрация като туристически агент, а не като туроператор. Според Закона за туризма това й дава право само да продава, но не и да създава туристически пакети. Регистрацията на „Маги тур“ ЕООД е от 2011 г. и удостоверението е издадено от тогавашното Министерство на икономиката, енергетиката и туризма. На срещата в Министерството на туризма упълномощената Мария Петрова е заявила, че не правят собствени туристически пакети, а предлагат продажби на организирани туристически пътувания с обща цена, предоставяни от туроператори. Тя гарантира, че това ще бъде доказано с документи пред EKPТТА.

По данни, постъпили в министерството, от КЗП са извършени проверки на 18 жалби срещу „Маги тур“ от юли 2017 г. насам. 12 от тях са изпратени в прокуратурата, а проверките по останалите не са приключили. КЗП е издала на „Маги тур“ 5 наказателни постановления за последната година на обща стойност 14 500 лв., поясниха още от контролния орган.

Издадена е и заповед на председателя на КЗП от 31 октомври 2017 г. за налагане на принудителна административна мярка „временно затваряне на туристически обект“ заради установено извършване на туроператорска дейност без нужната регистрация.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (10)

  • 1
    Време е да подхванат и Сърнела Хасково,пътуването с нея е същински АД ,неподготвен водач случи ни се един арменец от Пловдив АДОН ли бе АДОМ, ПОДИГРАВАТЕЛЕН С ПЪТНИЦИТЕ,ЗАХВЪРЛИ НИ НА ЛЕТИЩЕТО В РИМ да се оправяме сами като отпраши на някъде цели 3 часа преди полета.. Избират евтини ,шумни хотели, с предвидена от фирмата Сърнела слаба закуска с по един кроасан , ниско тарифни авиопревозвачи като Рим- София за 17 евро където сме навряни без въздух. Претупване отгоре,отгоре на предварително обявената програма.
  • 2
    Па
    Пацо
    21 -19
    16:18, 1 дек 2017
    Цитат - " Освен това компанията е в нарушение на Наредбата за дейността на туроператорите и туристическите агенти към Закона за туризма и заради факта, че офисът й се намира не на партер или първи етаж, а на третия етаж в сградата. "
    Любопитно ми е що за хора ги пишат тия наредби? Значи лекарски кабинети може да има и на третия, и всякакви други етажи, и болни хора ежедневно да пъшкат по стълбите на поликлиниката, а офиса на тур агенция / където ходят здрави хора / трябва да е на пътя.
    Иначе конкуренцията е жестока. Усетиха че най-добрата хасковска фирма в момента има затруднения, и докато не я съсипят няма да спрат.
    Това лято пътувах до Гърция с една от другите хасковски фирми. От екскурзоводката им научих много интересни неща за Гърция. До сега не знаех че Гърция е страна която разчита на туризъма. С изненада научих и че гърците отглеждат маслини, и още по изненадан бях като разбрах че от тях правели зехтин. Покрай Атон минахме като през турски гробища. Водачката не каза и дума. В този момент тя обсъждаше нещо важно с шофьора. В Кавала разгледахме римския, според екскурзоводката, акведукт. / Построен по заповед на Сюлейман великолепни / По време на цялото пътуване екскурзоводката се обади пет, шест пъти като в три от тях информацията която поднесе беше грешна.
    Ако искате да научите нещо за местата които посещавате пътувайте с Маги тур. Само че както са я нагребали май няма да имате възможност. Който научил нещо научил. Останалите / ако питате мен / най-добре преди да тръгнете за където и да е подгответе се. Иначе като нищо можете да останете с впечатление че Солун е най - голямото пристанище на Черно море.
    • Уж
      Ужилена
      9 -2
      21:44, 2 дек 2017
      Ами пътувайте, но ако само ви обещаят пътуване и ви приберат парите,друга песен ще запеете.
  • 3
    Са
    Само сърнела
    10 -23
    18:05, 1 дек 2017
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    • Ти
      Ти пък
      14 -2
      10:28, 2 дек 2017
      Баба ти Донка отдавна е за пенсия....
      Само спи в автобуса, зарязва си групата, води само 2-3ма с нея, другите да се спасяват. Толкова ужасен екскурзовод не ми се беше падал. а си купих екскурзията от Софийска фирма, но ни натресоха на Сърнела.... УЖАС
  • 4
    Ха
    Хасковлийка
    12 -7
    20:35, 2 дек 2017
    Знаете ли поговорката " На пуека задника му меришел, а той си местел гнездото" ???
    Пътувала съм и с "Маги тур" и със "Сърнела" и винаги е било удоволствие за мен ! Мария, с мелодичния си и приятен тембър е и добър разказвач !!! Адон пък е голяма симпатяга. Иска толкова много неща да разкаже, че чак се "прескача". Ако човек търси само негативите и най-добрия ГИД няма да може да му угоди !!!
  • 5
    Пъ
    Пътуващ със Сърнела
    4 -4
    20:40, 2 дек 2017
    Най-яките шофьори са на Сърнела!!!
    Но най-големите гадини са девойките,които дават билетите-само като видят шофьорите се усмихват качили за пръв път мъже виждат:d
  • 6
    Па
    Пацо
    5 -2
    15:54, 3 дек 2017
    Цитат : - " Ами пътувайте, но ако само ви обещаят пътуване и ви приберат парите,друга песен ще запеете. "
    Разбирам ви напълно госпожо. Наистина е много неприятно. И на мен ми се е случвало да планирам, и с нетърпение да чакам тръгването, а пътуването да се отмени в последния момент. Дори на големите софийски фирми се случва да отложат, или отменят пътуване какво остава за хасковските. Всяка оферта за пътуване задължително завършва с условието че пътуването ще се осъществи при набиране на определен брой пътуващи. При свития хасковски пазар често се случва тази бройка да не може да се събере. Само че по важно е когато все пак групата тръгне хората да се завърнат доволни. При цялата тази помия която се изля върху Маги тур нито един човек не написа че е пътувал и е останал недоволен. За мен това е по-важно. Като тръгнеш да пътуваш с истински професионалисти, а не с водачи които се държат по-скоро като клиенти пътуващи за собствено удоволствие.
    • Со
      Соня
      0 -1
      15:12, 4 дек 2017
      Aз съм от недоволните! Бях на една екскурзия с тях, която беше прекрасна. Но следващата беше кошмар.Обещаваше какво ли не... само, за да се запишем. После промени почти всичко - час на тръгване, маршрут , брой хора в една стая..., какво ли не. Държеше се изключително грубо и арогантно. Тогава забравих за тях, като чета сага какво става, правилно решение.
  • 7
    Бо
    Бойко
    4 -4
    22:34, 3 дек 2017
    Правилно е да се поинтересуват малко държавните органи за дейността на Маги тур ! Не може шефката да ми се обажда в понеделник в 14 часа и да ме пита дали можем да тръгнем в сряда, не в 5 сутринта , а в 2 за да разгледаме Будапеща . И само след няколко часа да разбера че екскурзията се отменя - била се отказала основната група от Хасковксия съд ! Интересно как на нас ни взеха цялата сума за ексурзията преди повече от месец , а дурги се отказват ден и половина преди да тръгнем ! Добре че ни върнаха парите поне , че като прочетох после по форумите май доста хора има които са си изпатили от Маги-то ! Взех си парите и има казах Сбогом - никога повече с тях !
Последни новини