От х:

Днес в x:

Пари за култура само с формуляр за участие, сдружението на Шалапатов отказа 5 бона

Изображение 1 от 3

    Културните институции от списъка за подпомагане с общо 81 000 лева ще получат пари само срещу формуляр за участие. В него трябва да се дадат общи сведения за съответната институция, за какво са й необходими средствата, график на дейностите, продължителност, финансова обосновка, цели и очаквани резултати. Това допълнение към решението на ОбС от сесията на 27 септември, с което се отпускаха общо 181 хиляди лева за подпомагане на детско-юношеския спорт и културата, направи постоянната комисия по култура и образование. Повод за събирането на комисията бе възражението от кмета Добри Беливанов срещу това решение. Затова бе насрочена звънредна сесия, която ще се проведе в понеделник.

    Всички постоянни комисии, заседавали тази вечер – по образование, по спорт, по бюджет и финанси и по законност, одобриха отново оспорваното от градоначалника решение.

    Още на заседанието на първата комисия общинският съветник Димитър Шалапатов обяви, че оттегля неговото сдружение за култура от списъка за финансиране, за да отпаднат всякакви съмнения. Това бе отчетено от следващите комисии и общата сума за подпомагане на културата намаля до 76 000 лв.

    Комисиите одобриха и предложения от шефа на културната комисия Деян Янев формуляр за участие. Освен това бе решено на съвместно заседание комисиите по култура и по бюджет и финанси да одобряват подадените формуляри. Срокът за подаването им да е 4 декември, предложиха съветниците от комисията по финанси.

    Всички тези предложения, заедно със стария текст на докладната за отпускане на средства за спорт и култура, ще се гласуват на извънредната сесия в понеделник.

    Тодор Кръшков

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      Ку
      Култура
      15 -2
      11:43, 11 ное 2017
      Има ли в тази комисия по култура някой, който да разбира от култура???
    • 2
      Ян
      Янко
      6 -3
      17:47, 11 ное 2017
      Янев пък от кога взе да разбира от култура? Кой ще покаже какви са тези формуляри? Пак ще е цирк в понеделник!
    • 3
      Се
      Селтак
      8 -1
      20:09, 11 ное 2017
      Шалапатов и култура........! Кетъринг ще има ли? Че Шалапатя е гладен!
    Последни новини