От х:

Днес в x:

БИЛЛА върви към фалит. Преглед на печата

БИЛЛА върви към фалит, обявява в челно заглавие от първа страница "Хасковска Марица". Повод за твърдението са масовите съкращения във фирмените магазини в Свиленград и Харманли. От търговската верига не коментират.

Смазаха от бой играчи на Херброс, гласи заглавието над главата в днешния брой. Играчите от Харманли радостни, че си тръгнали живи от Средец след мелето на терена.

Лекари скочиха срещу стари ваксини, акцентира изданието на втора страница. Повод за материала е вчерашната пресконференция на д-р Марио Янакиев, на която той изнесе данни за остарелия имунизационен календар в България. 3000 са се подписали под искането за съвремеменни безплатни ваксини, които включват и защита срещу менингит.

375 хиляди лева за евроулици в Любимец, 2 млн. за улици в Димитровград. 5 млн. бюджетът на Ивайловград- това са част от останалите заглавия на страницата – все за пари и улици.

Челото на трета страница разнообразява проблематиката – "26 села крадат вода". Става дума за община Стамболово, която впрочем е съставена точно от 26 села. Там цената на водата е левче. Кметът Гюнер Сербест плаши селските управници с Хасково. Казал им, че ако не се вземат в ръце и не накарат хората да си плащат, ще стане като в Хасково. Водата в областния град е два лева кубикът.

Второ обвинение срещу Георги Иванов, четем още в броя. Вчера градоначалникът бе обвинен в безстопанственост по случая с БИЛЛА. На темата е отделена цялата 9 страница. Заглавието е "Губим каузата Хасково". В текста се описват поседните събития около кмета, предаването на bTV от центъра на Хасково, което разбуни духовете. Има и кратко интервю с Емин Дормуш, който обяви пред цяла България, че Георги Иванов му е поискал подкуп от 50 бона. Дормуш стои зад думите си, става ясно от блица.

Хасково върза гащи за боклука, информира в заглавие над главата "Новинар юг". Готови са параметрите за обявяване на обществена поръчка за почистване на града, договорът с "Титан" изтича след година..

Кметът се извини на прокуратурата, обвиниха го за случая "Билла", четем в другото водещо заглавие на първа страница. Целият текст е на четвърта страница. Там можете да прочетете подробностите за вчерашния брифинг на градоначалника в общината.

Свиленград вдига мол на гръцката граница, акцентира на втора страница изданието. Той ще се издига върху общински терен на площ от 8794 квадратни метра и ще обслужва пътниците през ГКПП Капитан Петко.

4 магазина изгоряха с по 500 лв. за сиренето, четем на трета страница. Търговците глобени, защото не отделили млечните продукти с растителни мазнини.

Возилото все по често ковчег за младия шофьор, четем на 6 и 7 страница. В обширния текст се припомнят пътните трагедии през последните месеци в региона, при които загинаха млади хора.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини