От х:

Днес в x:

Гледка пресъхна от месец, търсят причината

Чешмите в стамболовското село Гледка пресъхнаха от няколко седмици, сигнализира читател на Haskovo.net, който настоява да остане анонимeн. По думите му преди около месец от местното ВиК разкопали дупка край селото и оттогава настанала сушата. Подателят на сигнала дори съзира умисъл в спирането на водата в селото. Той уточни, че Гледка се захранва от река Арда. „Бесни сме, че няма вода. В кой век живеем, да носим вода от кладенци за нуждите вкъщи? Дори хората изкараха мюсюлманския празник Курбан Байрам без вода“, пише читателят. Жителите на Гледка настояват за незабавно решение на проблема.

Кметът на селото Якуб Якуб потвърди за проблема с водата, но уточни, че той не засяга всички къщи, а само тези по високите места. Той уточни, че от около месец вода не достига в около 10-15 домове. Идва за около час-два и после пак спира, поясни Якуб Якуб. Той допълни, че днес е имало среща на представители на община Стамболово с местното ВиК, за да обсъдят ситуацията. Специалистите останали в недоумение на какво може да се дължи проблема. На срещата обаче е взето решение да се разкопае главният водопровод, за да се търси евентуалната причина за недостига на вода.

Управителят на ВиК Стамболово Иван Кьосев не беше открит за коментар, тъй като телефонът му беше изключен. Haskovo.net изразява готовност да публикува становището на водното дружество.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

  • 1
    Ке
    келеш
    8 -2
    17:52, 11 сеп 2017
    Асоциацията вик нещо не работи??? Ми, че той марко директора на вик хасково не може да снабди с вода Хасково това лято... тръгнал Стамболово община да ръководи! Некадърност....
    • Зр
      Зрителя
      6 -3
      00:16, 12 сеп 2017
      с. Гледка няма нищо общо за сега с ВиК Хасково а още по малко с Марков келеш с келешите!!!!
    • Оп
      Опашка
      1 0
      09:14, 12 сеп 2017
      Ето това "за сега" е ключът от палатката. Изведнъж се появиха хиляди проблеми в разни села, като само ВиК Хасково предлага решението им. Като ги съберем всичките в торбичката, ще си го купим и започва такъв живот, че само си викам "дано"!
  • 2
    El
    ELI
    9 0
    19:58, 11 сеп 2017
    В Хасково няма вода, пък какво е останало за това село. Както казаха уран, има нонстоп режими на водата, и през един час проверяваме дали има вода, за да може да се изкъпем и изперем ( живея на 4 етаж в кооперация). Не мога да повярвам че по блоковете на 8 етаж имат вода, а ние в нашата кооперация, следим кога ще има вода, след като се приберем скапани от работа, и сутринта в 3 часа да се перем, ужасссссссссссс. Все едно живеем в 1920 год. Нямам думи.
    • Са
      Санепидстанция
      2 0
      12:08, 12 сеп 2017
      В летния сезон над 3-ти етаж къпането не е задължително.
  • 3
    11
    112345
    3 0
    14:05, 12 сеп 2017
    Проблемът с водата не е само в с.Гледка. В с.Стамболово през летните месеци водата спира в 17-18 часа, когато е най-необходима и идва през нощта. Предприеха се някакви мерки, когато къщите в с.Гледка останаха без вода.
Последни новини