От х:

Днес в x:

Вторият Рок Фестивал в Хасково прибавя и благотворителна нотка

    Групата, двигател на Втория Рок фестивал в Хасково Jhon Steel и ексвокалистът на Рейнбоу Дуги Уайт ще направят отчисления от продажбите на новия си албум, който записаха съвместно, в полза на нуждаещите се от лечение в чужбина деца от Хасково. Това съобщи представителят на групата Красимир Димитров на пресконференция в общината днес.

    Албумът “Еverything or nothing” /Всичко или нищо/ ще бъде промотиран официално този четвъртък, а в средата на август се завъртя и първият сингъл от него "Behold the night", който вече се радва да доста добра популярност сред почитателите на рока.

    С решението да помагат на нуждаещи се деца групарите са подбудили и вплитането на благотворителна кампания в рамките на тридневния Рок фестивал, който започва на 31-ви август, а апогеят му ще е на 2-ри септември с представянето на албума на Jhon Steel и Дуги Уайт на площадка „Спартак“, посочи заместник-кметът по културата Милена Трендафилова.

    Доброволци ще работят по време на фестивала за набирането на средства и от присъстващите.

    Второто издание на фестивала на рок музиката в южния град набира скорост ден преди да започне с огромното очакване от феновете. „Летящият успешен старт на първия рок фестивал през миналата година, одобрителните отзиви, които получихме от хора от различна възраст за него, ни мотивира да направим и второ издание“, посочи Милена Трендафилова. Заместник-кметицата напомни, че в дните на фестивала на хасковска сцена ще се качат общо 12 групи, като те са подбрани да са различни стилово. Въпреки, че към фестивала е регистриран огромен интерес от национално популярни групи, организаторите са предпочели да дадат поле за изява на повече местни банди от Хасково и региона. Ще има обаче и гости от страната, като една от най-нахъсаните групи да свири на хасковска сцена е „Обратен Ефект“, посочи Красимир Димитров.

    За меломаните тази година са създадени всички удобства, майсторите вече разпъват шатрите на площадка „Спартак“, където цялостната подготовка за фестивала вече върви с пълна сила. В подкрепа на това издание на фестивала се включва и Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни. „Призоваваме младите хора да дойдат и да се забавляват в дните на рок фестивала. Да чуят хубава музика и да чуят посланията в нея, защото рокът излъчва послания.“, коментира председателят на комисията Юлия Динкова.

    Рок фестивалът стартира в четвъртък вечер от 18 часа с изпълнения на децата от Музикалната школа към Младежкия център. Те ще открият за втори път музикалната сцена, като идеята е участвайки на една сцена с утвърдени групи да бъдат стимулирани за музикалното си развитие.

    Летящ старт на големите концерти след тях дават рокаджиите от хасковско-димитровградската банда Slim Jim.

    Всички изпълнения по време на тридневния Рок фестивал ще се излъчват директно по eTV и на видео платформата в Haskovo.net.

    Междувременно стартира и игра за феновете. Условието й е да се заснемат брандираните с афиш на Хасково рок фест тролеи, които се движат в града. Фотосите трябва да се публикуват с таг Haskovo Rock Fest в личната страница. За хората с профилите с най-много публикации ще има страхотни изненади.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (5)

    • 1
      Чо
      Чобанина
      16 -11
      13:29, 30 авг 2017
      Бравос на Миленчето, добре работи !!!
      • Ма
        мастикаджия
        14 -6
        17:46, 30 авг 2017
        Работи ,ама за себе си!
    • 2
      За
      защо
      13 -18
      16:36, 30 авг 2017
      Излишни напъни. В Хасково няма фенове на тази музи... Виж коментара
    • 3
      Ви
      Виктор
      10 -1
      17:29, 30 авг 2017
      Дано не си прав!
    • 4
      Це
      Цецо
      15 -4
      19:26, 30 авг 2017
      Те хората слушали чалга и какво да се прави... Нищо ли? Нали затова трябва да се покаже на хората, че има и друга музика. СТига с това мислене, с такова няма да стигнем доникъде.
    Последни новини