От х:

Днес в x:

Откриха сезона за прелетен дивеч, 83-годишен гърми по гургулици

    Ловният сезон за прелетен дивеч се открива днес, 35 дружинки от хасковското ловно-рибарско дружество нарамиха пушките.

    Ловната дружинка от Конуш и Козлец, която наброява 44 членове, днес приготви софрата в местността Кайнака след успешния отстрел. „Пълно е с дивеч. За половин час отстрелях 15 гургулици“, хвали се председателят на дружинката и кмет на Конуш Младен Марчев. Колегата му Митко Стоянов също е окачил 13 гургулици на колана.

    По закон са разрешени до 15 гургулици и 10 пъдпъдъка на ловец. Някои от тях може да са свалили по 2-3 отгоре, но не признават, защото от Горското следят строго и налагат солени глоби.

    „Провериха ни още сутринта. Дойдоха от лесничейството, придружени от полицаи. Проверяваха оръжието и разрешителното за лов. При нас нередности не откриха“, показва протокола от проверката Младен Марчев.

    83-годишният Георги Атанасов е най-възрастният ловец в дружинката. Той също е на крак от ранни зори и обикаля баирите с колегите. Пенсионираният електроинженер не се дава на по-младите и също е украсил колана си с дивеч. „Ударих 3-4 пъдпъдъка за половин час, стига толкова“, казва възрастният ловец, който не изостава от другарите си по стръмнините.

    Въпреки голямата слука в първия ден на лова, ловците слагат на софрата чеверме. Обядът се върти на шиш на огъня, докато останалите почистват заслона, където ще е пиршеството. Навесът е изграден от ловната дружинка в Конуш през 2004 година, а много хора спонсорирали и помагали при градежа. Отпред виси знамето на конушенската ловна дружинка. Завързано е за гредата на навеса с презрамка от сутиен. „За кадем“, обясняват ловците, макар да не става ясно дали наистина вярват в това или се шегуват. 

    В първия ден на лова днес от дружинката са излезли в полето 15-тина ловци. Достатъчно за пиршеството в гората, далеч от съпруги, семейни и служебни проблеми и близо до чевермето и бирата, изстудяваща се в близкото изворче.

    Тодор Кръшков

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (7)

    • 1
      То
      том сойер
      25 -6
      16:15, 12 авг 2017
      За половин час отстрелях 15 гургулеци казва Марчев Марчев не те ли е срам и ГРЯХ теб и тия бунаци около тебе Ами това са божи твари така както и ти си божа твар Ами те са родени за живот а не за вашия кеф бе Марчев Защо не градите нещо а убивате живот Садете дървета облагородявайте ги и всичко друго но не вземайте живот дошъл с цел на земята Я си представи колко гургулици са отстреляни от всички ловци в България днес щом само ти си отсрелял15 Алоооооооооо природозащитници и кучузащитници къде сте къде се криете плъхове миризливи
      • Го
        Горски дух
        7 -5
        12:36, 13 авг 2017
        Ловджиите са най-големите комплексари, и също така най-големите рогоносци.ПОЗДРАВЯВЯМ МАЙКИТЕ,ЖЕНИТЕ И ДЪЩЕРИТЕ,НА ВСИЧКИ ЛОВЦИ,а на убийците пожелавам от сърце,повече фатални инциденти с огнестрелното оръжие!!!!!
    • 2
      Уб
      Убиец
      10 -3
      18:33, 12 авг 2017
      Всичко прави Марчев, само работата си не гледа. Като всички гербери обещанията му са големи, а после нищо, само банкети и паметници на ланшния сняг. ПоЗдрави и за вас!
    • 3
      Ко
      колега
      4 -6
      21:20, 12 авг 2017
      ,Младене,критикува те твоя голега от Тракиец,защото ти завижда ,че хората те уважават.
    • 4
      Бр
      бракониер
      7 -3
      22:54, 12 авг 2017
      Много правилно далеч от съпругите, ако знаете от колко време го чакам този момент да тръгнете по горите и да се напивате като доннски казаци. На доста от вас ловджиите оправям половинките през това време и ви замествам в семейните задължения. Айде наслука комплексари
    • 5
      То
      том сойер
      3 -1
      21:14, 13 авг 2017
      Марчев какво става с теб бе какви са тия лоши отзиви за теб Ама ти беше съвсем друг човек в РПУ Хасково като полицай какво е това топорчене ежене и големеене Какви са тия банкети и плюскания дето пишат хората Я се вземи в ръце повече се вслушвай вхората Марчев за 30 мин 15 гурги Вв България има повече от 100 000 ловци ами само 10 000 да бяха излезли и ударили като тебе по 15 гурги това са 150 000 бройки това е ВЪЗМУТИТЕЛНО Абе пийте яжте стреляйте във въздуха но защо убивате тия птички Сега супа ли ще ги правиш и какще ядете бе дали няма да ви приседне
    • 6
      Ян
      янташаклиев
      2 0
      15:09, 14 авг 2017
      Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
    Последни новини