От х:

Днес в x:

Хасковлии: Запустял общински парцел стана развъдник на змии и кърлежи

    Общински парцел на ъгъла на улиците “Хан Аспарух” и “Трайко Китанчев” е изоставен, буреняса и се превърна в развъдник на змии, кърлежи, бълхи. За това сигнализираха живеещите в съседните къщи хасковлии. Те подали сигнал в общината на 19 юни с молба да се разчисти теренът от отпадъците и поне да се окоси, но към днешната дата нямат отговор. Затова се обърнали към медиите.

    “На два пъти намирам кърлеж на главичката на дъщеря ми”, казва Роса Мазгалова, която живее точно срещу буренака. “Децата няма къде да играят, обикновено са на улицата, но понякога се завират в тревите отсреща, където е пълно със змии и кърлежи. Виждали сме и таралежи”, обяснява жената. Тя има две деца и се страхува да не им се случи нещо в запустелия парцел, който не е ограден.

    Съседката й Ирина Костова също има две деца и споделя същите страхове. “Миналата година окосихме сами и напръскахме срещу кърлежи. Този район е съвсем изоставен от общината. Улица “Хан Аспарух” само се води градска улица, но не е видяла асфалт. Зимата пък да не говорим какво е”, обяснява тя.

    Към тях се присъединява и Анифе Мехмедова, която също живее в съседна къща. “Отсреща има още един общински парцел, по същия начин къщата е съборена, а мястото запустяло. Навремето имотите са били отчуждени заради строителство на път, който да свързва ул. “Стара планина” с Болярово”, обяснява тя. Улица така и не била направена, а общината настанила в отчуждените къщи нуждаещи се семейства. По-миналата година обаче ги съборили и сега запустелите парцели са се превърнали в заплаха за съседите и преди всичко за децата.

    Техен съсед пък се кълне, че само преди няколко дни убил малка змия, която изпълзяла откъм запустялото място.

    “Общината може една детска площадка да направи на това място. В този район има много деца, а няма къде да играят, на улицата са”.

    От общината информираха, че още утре от “Екопрогрес” ще разчистят и окосят мястото.

    Тодор Кръшков

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (6)

    • 1
      Чо
      Чобанина
      35 -11
      14:39, 13 юли 2017
      нИКЪФ К.У.Р не става от тая общинска администрация !!!
    • 2
      Дж
      Джина Даракчиева
      6 -3
      19:00, 13 юли 2017
      Екопрогрес да мине и по Генерал Радецки, в същия район е.И там има парцел на общината изоставени и буренясл.
    • 3
      Ad
      Adife
      5 -1
      19:41, 13 юли 2017
      Адифе да си пие хапчетата! Нахалница, некакдърна!
    • 4
      Аз
      аз
      5 -3
      21:55, 13 юли 2017
      на банска и градинска парцела зад бункерите е по 3 метра трева пълен с кърлежи ,бълхи и развъжда комари детето ми не мога да го оправя вече 1 месец ,стария кмет като беше се косеше и почистваше винаги
    • 5
      J,
      J,c;m
      3 0
      07:56, 14 юли 2017
      Абе,може ли бълха да ухапе БЪЛХА?
    • 6
      A
      a
      0 0
      13:25, 17 юли 2017
      щом има таралежи,значи змии няма.поне за това да са спокойни :-)
    Последни новини