От х:

Днес в x:

18 °C

Хасковлии: Запустял общински парцел стана развъдник на змии и кърлежи

  Общински парцел на ъгъла на улиците “Хан Аспарух” и “Трайко Китанчев” е изоставен, буреняса и се превърна в развъдник на змии, кърлежи, бълхи. За това сигнализираха живеещите в съседните къщи хасковлии. Те подали сигнал в общината на 19 юни с молба да се разчисти теренът от отпадъците и поне да се окоси, но към днешната дата нямат отговор. Затова се обърнали към медиите.

  “На два пъти намирам кърлеж на главичката на дъщеря ми”, казва Роса Мазгалова, която живее точно срещу буренака. “Децата няма къде да играят, обикновено са на улицата, но понякога се завират в тревите отсреща, където е пълно със змии и кърлежи. Виждали сме и таралежи”, обяснява жената. Тя има две деца и се страхува да не им се случи нещо в запустелия парцел, който не е ограден.

  Съседката й Ирина Костова също има две деца и споделя същите страхове. “Миналата година окосихме сами и напръскахме срещу кърлежи. Този район е съвсем изоставен от общината. Улица “Хан Аспарух” само се води градска улица, но не е видяла асфалт. Зимата пък да не говорим какво е”, обяснява тя.

  Към тях се присъединява и Анифе Мехмедова, която също живее в съседна къща. “Отсреща има още един общински парцел, по същия начин къщата е съборена, а мястото запустяло. Навремето имотите са били отчуждени заради строителство на път, който да свързва ул. “Стара планина” с Болярово”, обяснява тя. Улица така и не била направена, а общината настанила в отчуждените къщи нуждаещи се семейства. По-миналата година обаче ги съборили и сега запустелите парцели са се превърнали в заплаха за съседите и преди всичко за децата.

  Техен съсед пък се кълне, че само преди няколко дни убил малка змия, която изпълзяла откъм запустялото място.

  “Общината може една детска площадка да направи на това място. В този район има много деца, а няма къде да играят, на улицата са”.

  От общината информираха, че още утре от “Екопрогрес” ще разчистят и окосят мястото.

  Тодор Кръшков

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (6)

  • 1
   Чо
   Чобанина
   35 -11
   14:39, 13 юли 2017
   нИКЪФ К.У.Р не става от тая общинска администрация !!!
  • 2
   Дж
   Джина Даракчиева
   6 -3
   19:00, 13 юли 2017
   Екопрогрес да мине и по Генерал Радецки, в същия район е.И там има парцел на общината изоставени и буренясл.
  • 3
   Ad
   Adife
   5 -1
   19:41, 13 юли 2017
   Адифе да си пие хапчетата! Нахалница, некакдърна!
  • 4
   Аз
   аз
   5 -3
   21:55, 13 юли 2017
   на банска и градинска парцела зад бункерите е по 3 метра трева пълен с кърлежи ,бълхи и развъжда комари детето ми не мога да го оправя вече 1 месец ,стария кмет като беше се косеше и почистваше винаги
  • 5
   J,
   J,c;m
   3 0
   07:56, 14 юли 2017
   Абе,може ли бълха да ухапе БЪЛХА?
  • 6
   A
   a
   0 0
   13:25, 17 юли 2017
   щом има таралежи,значи змии няма.поне за това да са спокойни :-)

  Хороскоп за 14.05.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  С намерение сте да се посветите на работните си ангажименти и няма да сбъркате. Шансовете ви за добър изход от предстояща делова среща са реални, но трябва да се постараете повече. Но не пренасяйте грижите си върху отношението ви към близките хора. Организирайте си излет сред природата, ще се обновите.
  14 май 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Днес не са препоръчват участия във финансови операции и даване пари на заем. Повече време отделете на познатите ви неща, в които имате опит. Експериментите отложете за друг ден. Ще се заредите със свежи идеи и енергия, ако се посветите на занимания, развиващи интелектуалните ви и душевни качества.
  14 май 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Като отговорни хора, ще се погрижите за задълженията си, оставяйки всичко останало на за по-късно. Общуването с приятели ще внесе повече настроение и желание за развлечения. Текат трансформации, които могат да повлияят на общото ви разположение, не се притеснявайте, ако се почувствате и раздразнителни.
  14 май 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  И без особени усилия днес ще привличате вниманието на околните. Както в деловото си общуване, така и в личните си дела ще се изявите с качествата и уменията си, а защо не и с чара си. Ще получите изгодни оферти, някои от които имат отношение към бъдещия ви дом. Не семейните ще мислят за по-сериозно обвързване с партньора си.
  14 май 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Работите усилено по даден проект, в чийто успех сте абсолютно убедени. Бъдете готови за промени и противоречия с деловите партньори. До голяма степен от вас зависи дали преговорите ви ще имат резултат. Ще трябва да запазите спокойствие и да изложите ясно и точно позициите си. Ценно за вас ще се окаже намирането на верен съюзник.
  14 май 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Днешният ден е пълен с изненади, но част от тях едва ли ще ви удовлетворят. Имате конкретни очаквания за нещата, които ви се случват, но събитията днес напълно ще ги опровергаят. Въпреки това имате възможността да извлечете дивиденти от новото положение, затова не се колебайте да го сторите. В личен план направете вие крачката към подобрение.
  14 май 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Не пропускайте момента да покажете какво можете, още повече, че той ще създаде предпоставки за финансов просперитет. Не ви липсва мотивация, а и сте наясно, че трябва да разчитате предимно на себе си. И ще се справите. Вслушвайте се в интуицията си и се водете от разума си.
  14 май 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Превърнете идеите си в своя цел, станете активни и действайте. Наложете си да спазите уговорените срокове и ще се поздравите с придобивки. За съжаление около вас има хора, които не споделят амбициите ви и това може да ви огорчи. Силни сте и ще се справите. Вечерта си починете.
  14 май 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Този ден ще е динамичен и изпълнен с разнообразни преживявания. Подходете с чувство за хумор към несгодите и не се поддавайте на колебание относно важни въпроси. Действайте уверено и обмисляйте всяка своя стъпка. Установявате контакти с важни хора, с които впоследствие ще имате съвместна работа.
  14 май 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Шансовете да завоювате сърцето на желания човек днес са огромни за това не губете време. Направете най-оптимистичния план и го изпълнете докрай. Възможно е да не се придържате към плана и да импровизирате, важно е да постигнете целта си, а това със сигурност ще стане. Честито.
  14 май 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Краят на работната седмица ще повиши напрежението на работното място. От много страни ще ви търсят за консултация и обяснения. Намерете време и за близките си, те очакват поетите от вас обещания да бъдат спазени. А вас ви очакват финансови придобивки и среща с желан човек.
  14 май 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Дори и да сте се почувствали огорчени от неприемливо за вас мнение на партньорите ви, не падайте духом, и не си помисляйте за промяна на плановете си. Момента не е подходящ за това. Нещо повече. Заредете се с търпение, и спокойно обмислете кой и къде греши. Бъдете доволни от съдбата, че до вас имате добър човек, на когото можете да разчитате за съвет и помощ.
  14 май 2021
  Последни новини