От х:

Днес в x:

Две хасковски балерини в българския отбор в танцовата школа на на Марко Батти в Сиена

    Две балерини от Хасково – възпитаничките на танцовата формация „Рона“ с ръководител Милена Налбантова Ивет Иванова и Анета Манолова отпътуваха тази сутрин за Италия. Те са част от българския отбор, който ще се включи в 10 дневното интензивното лятно училище на Марко Батти в Сиена. Заедно с хасковлийки за там тръгнаха и две танцьорки от София и Варна. Момичетата са стипендиантки от

    Международния танцов фестивал "Вълшебен свят", който се проведе в Хасково преди месец.

    Танцовото приключение за тях в училището “Атенео делла Данца“ ще ги срещне с преподаватели от световна величина. Освен директорът на школата Марко Батти, който бе и жури на "Вълшебен свят" тази година, преподаватели ще са и Карла Фраччи, Филиппо дел Зал, Роберта Феррара, общо 16 майстори на танцовото изкуство.

    Училището за танци “Атенео делла Данца“ е лицензирано от Министерството на образованието в Италия и дипломите от него са признати в цял свят за всички, които искат да продължат образованието си в сферата на танца на професионално ниво.

    Освен стипендии за обучението си в Италия, Ивет и Анета спечелиха и частични годишни стипендии за обучение в професионалното школо. Това е първият реализиран проект от общо 5 партньорства за 2017 г с "Вълшебен свят".

     Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини