От х:

Днес в x:

Хасковска инвазия във Второто издание на конкурса „Нови гласове и песни“

Изображение 1 от 2

    Три награди завоюваха формациите „Орфейче +“, „Орфей“ и „Орфей+“ от Второто издание на дистантния песенен конкурс „Нови гласове и песни“ в Несебър.

    Организатор на надпреварата, която се провежда с изпращане на видеозаписи е Сдружение „Евтерпани“, чиято дейност е свързана със съхраняването на живи "човешки съкровища" - талантливи певци и музиканти, уникални традиции и обичаи.

    В раздела за хорове, дуети и състави, Детския хор „Орфей” от Хасково с диригент Елена Цветкова е отличен от журито, с председател композитора Александър Савелиев, с Първа награда във Втората възрастова група 9-12 години. Ръководената също от Елена Цветкова Камерна формация „Орфей+“ е във групата над 19 години с Втора награда, а детската вокална група „Орфейче +“ с ръководител Катя Демирева е с трета награда в най-малката възрастова група 5-8 години.

    Наградите ще бъдат връчени на 1-ви октомври, който се отбелязва като Световен ден на музиката по време на Концерта на лауреатите от конкурса в Националния исторически музей.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини