От х:

Днес в x:

Мануела се връща в България

Мануела Горсова ще бъде транспортирана другата седмица от Израел в България, придружавана от израелски лекари, съобщи БНР.
Момичето ще бъде първоначално приета във ВМА, а после ще се прибере в дома във Велико Търново, съобщи Петър Христов.
Той оглавява НПО, която събира средства за лечението на Мануела, след като тежко пострада при катастрофата, причинена от Максим Стависки.
Христов посочи, че до сега от сдружението са събрали 200 000 лева за лечението на Мануела, а пребиваването й в израелската болница е струвало 30 хиляди долара на месец. Мануела се лекува в Израел 10 месеца и се наблюдава сериозно подобрение в състоянието й. Тя беше в кома след тежкия пътен инцидент.
Припомняме, че в началото на ноември миналата година бизнесменът Петър Христов обяви, че лечението на Мануела в Израел ще продължи до февруари 2009 година. По думите му тогава сериозен проблем бе липсата на средства за продължаване на лечението.

"Остава да реша проблема с Мануела, защото там наистина има проблем. Надявам се, че следващия месец да съберем средства, за да продължим лечението й в Израел за поне още четири месеца. Всъщност парите свършиха преди месец, платихме чрез приятели за още два месеца престой", каза тогава Христов.


"Има сериозни подобрения в състоянието на Мануела, надявам се, като се върне в България да я видим в значително по-добро състояние", бяха последните думи на Христов.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини