От х:

Днес в x:

Прокуратурата вади Стависки от затвора?

"Направих грешка там, вече осъзнах и ще опитам доколкото е възможно да оправя положението", заяви Стависки днес пред съда.

От своя страна, прокурорът Антон Лаков помоли да бъде отменено решението на Бургаския апелативен съд, което по думите било доста емоционално.

Прокурорът аргументира позицията си с това, че подсъдимият Стависки е световно известна личност постигнала това със своя труд и е представил успешно България пред света. По думите на прокурора, Стависки има отлична трудова характеристика. Освен това той има отлично процесуално поведение - признал се е за виновен, съжалява за стореното и е възмездил близките на пострадалите преди да влезе съдебното решение в сила.

Лаков коментира още, че са налице основанията да се приложи член 66 от Наказателния кодекс за промяна на ефективната в условна присъда.

Защитниците на Стависки коментираха, че решението на Бургаския съд няма ясна аргументация на мотивите си и не е взел предвид допълнително представени писмени доказателства. Адвокат Явор Готев изтъкна в съдебната зала няколко решения на по-малки присъди при аналогични деяния. По негово настояване Стависки за първи път обжалва и гражданските искове за обезщетение. Според адвоката обикновено съдът присъжда по 50 хил. за за такова деяние, а не 120 хиляди.

Напомняме, че Апелативният съд в Бургас осъди Стависки на 2.5 г. ефективен затвор.

След съвещание съдебният състав на ВКС ще се произнесе по делото срещу Максим Стависки.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини