От х:

Днес в x:

Две детски градини в Хасково няма да работят през юли и август

Две детски градини в Хасково няма да работят два месеца това лято – през юли и август, заради ремонтните дейности в тях, съобщиха от общината. Това са градината в Орфей - „Слънце“, както и „Елхица“, която има две сгради – до АГО и до общината в центъра на града. Затварянето на детските градини става със заповед на кмета Добри Беливанов.

Haskovo.net получи и сигнал от читателка, която се ядосва, че й е съобщено за затварянето на градината в Орфей само три дни преди това. Тя пита и с чие разрешение е станало това.

„Слънце“ и „Елхица“ са от четирите, които се ремонтират изцяло. През юли и август обаче ремонтните дейности в тях ще са на двора и децата трябва да стоят затворени по цял ден, обясниха от администрацията. Затова е взето решение те да бъдат затворени.

Родителите могат да запишат децата си в която искат от другите детски градини, които ще работят през цялото лято, допълниха от общината. Тази година със заповед на градоначалника те няма да затварят през август, както беше досега.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (9)

  • 1
    Пр
    правилно
    17 0
    16:19, 27 юни 2017
    Точно така и без това сигурно са останали някакви сборни групички и вместо да се чудят госпожите как да опазят децата от мацане в бетона и боята, ной-добирят вариант е да ги насочат в съседна детска градина. И без това останалите работят
  • 2
    По
    Потърпевш
    4 -2
    21:20, 27 юни 2017
    Като са с две сгради въпросните детски градини, защо поне едната сграда не е с изцяло довършен ремонт и да се прехвърлят децата там.Нали така бяха обещали,стоят и тъпчат на едно място в „Слънце”,къде е обзавеждането или пак го търсим в последния момент.Всички деца от „Слънце” да ги гледат два месеца„ умните ”глави в общината!
  • 3
    Ма
    Майка
    8 -3
    22:16, 27 юни 2017
    Абсолютно безобразие,само травмират децата.Не е нормално 3-4 дни преди това да съобщят и ние майките да се спасяваме.За Орфей точно така си беше,ще прехвърлим децата в градината ,за да ремонтират яслата.Цяла година сборни групи,а сега за капак ще трябва да ги преместим и на съвсем ново място,с нови госпожи,деца и т.н.......
    Това си е шок за децата,особенно за ясленските групи
    • 00
      00000
      4 -2
      01:15, 28 юни 2017
      Всичко това се прави за да може фирмата изпълнител да не плаща неустойки.
      На никой не му пука за децата. Това е огромна трамва за тях.
  • 4
    Ро
    Родител от "Орфей"
    13 -3
    07:35, 28 юни 2017
    Вие пък какво роптаете!Искахте промяната - обновяване на детските градини от кмета - ето ви я!А голяма част от недоволните цял ден топлят столовете в кафетата, а децата им на ясла и градина.Не ви се гледат - нали?Слушам ви по площадките как говорите за хората,които повече време от вас са с вашите деца - вечно недоволни,вечно мрънкащи,вечно госпожите са ви виновни,но не и вие!Спрете се!Имайте уважение поне на собствените си деца, вгледайте се в себе си - дали вие сте перфектните родители и тогава имайте претенции към останалите.А тези неудобства,породени от едно наистина добро дело създават неудобства,които скоро ще свършат.Тогава пак ли ще сте недоволни???В цяла България където текат такива големи,а не козметични ремонти се налага децата да се пренасочват в други - избрани от вас градини - направете го и вие!Аз съм доволна,че децата ми ще имат прекрасни условия за игри и обучение и съм намерила начин да ги спра от посещение още от 1.06.Освен това в Хасково вече работят и няколко летни занимални,които са подходящи за по-големите деца - възползвайте се!
    • Ve
      vesta
      5 -3
      08:36, 28 юни 2017
      Браво на Вас , че сте намерили начин да спрете децата си от посещение. Радвайте се, че имате тази възможност. Или най-вероятно вие сте от майките, които "топлят столовете в кафетата". Няма лошо, нищо против ремонта нямам, нищо против нямам, че понякога се налага да се прави реорганизация, както и дума не сме казали, че децата цяла година в сборни групи, а беше обеш(щано друго... нооо не е нормално преди 3 дни да има обявление, че градината ще почива само август, а вчера от днес за утре записвайте децата в други градини. Ако бяха съобщили по-рано /защото те са знаели от преди/ и ние щяхме да намерим начин да се организираме и да си гледаме децата, както вече е планирано за август, но в последния момент няма как да стане.
  • 5
    Ве
    Вечно недоволни
    4 0
    10:50, 28 юни 2017
    БЕ я им оставете децата да бъркат по кофите с боя, да се понапудрят с цименти може и да пошляпат в поставените току що покрития по площадки и зали, като бонус на някое може да му падне нещо на главицата, пък друго по-палавичко да походи по скелето. Тия госпожи къв им е проблема да опазят едни 30-тина деца всяка на една строителна площадка?!?? АА какво ще правят едни 30-тина дечурлига да не могат да извадят от кофи с боя,вода строителни разтвори. Какъв е проблема да заведете децата си в съседната градина Ежко бежко например , дори ще са си вашите госпожи?! Знаете в един апартамент какъв ад настава при ремонт, а си представете в толкова голяма сграда как е. Няма грижа ще ги прехвърлят в другата сграда но ви обясняват хората че не могат да ги извадят на двора , ха представете си при 40 градуса температура как ще стоят тези деца в стаята....
  • 6
    Ан
    Ангелина
    3 -1
    10:57, 28 юни 2017
    Не разбирам за какво е това мрънкане!Има градини,които си работят!Какво ще стане като ги заведете там?Или не искате да си нарушавате спокойствието?Спрете да мрънкате и се дръжте малко по-сериозно!
  • 7
    Ма
    Майка
    2 0
    14:46, 28 юни 2017
    Като чета има големи майки особенно големи са тия дето по три баби им помагат с децата и големи им устата има родители които сами ги гледат ремонта трябва да се случи на да кажат навреме че и ние бабите да стегнем че не всички сме хасковлии
Последни новини