От х:

Днес в x:

Ема Уотсън крие роман-антиутопия в Париж

Изображение 1 от 2

    Eма Уотсън объяви в Twitter, чe е скрила на различни места в Париж няколко екземпляра от романа "Историята на слугинята” (The Handmaid’s Tale) на Маргарет Атууд. Това е акция на "Книжните феи" (The Book Fairies‏), организация която оставя книги по целия свят.

    В акаунта The Book Fairies‏ в Twitter са публикувани снимки на местата, където са оставени книгите. Някои вече са намерени. 

    "Историята на слугинята” е роман-антиутопия от 1985 год. за съдбата на жените в тоталитарно теократично общество. В САЩ са наложени „традиционните християнски ценности“ и е създадена обетованата Република Галаад. Тя е управлявана от военна хунта, воюва срещу съседите си и преследва безмилостно вътрешните си врагове. Ситуацията се разкрасява от засилена радиация и занижена раждаемост. Малкото жени, които доказано са способни да родят здрави деца, са обявени за национално богатство и биват зачислявани като сурогатни майки по домовете на привилегировани бездетни семейства.

    По мотиви от романа през 2017 излезе едноименния сериал с Елизабет Мос в главата роля. 

    Участието на Ема Уотсън в играта на криеница с тази книга е съвсем логично. Тя е страстен читател, има собствен онлайн литературен клуб Our Shared Shelf., в който "Историята на слугинята" е книга на месеца и също е ревностен защитник на правата на жените.

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини