От х:

Днес в x:

Путин: ЕС и САЩ подкрепиха силово вземане на властта в Киев

За избухването на кризата в Украйна основна предпоставка е била крайната умора на гражданите от корупцията и бедността, заяви Владимир Путин.

Руският президент говори за Украйна и Крим в интервю, включено във филма на американския режисьор Оливър Стоун, предадоха ТАСС и БТА.

Третата част от 4-серийния документален сериал бе излъчена по кабелния канал "Шоутайм" в САЩ, а части от нея са публикувани на сайта Salon.com.

"Дива приватизация и разграбване"

В Украйна веднага след получаването на независимостта й е започнала "още по-дива приватизация и разграбване на имущество (...) понижаване на жизненото равнище".

И разбира се, хората помислиха, че присъединяването под каквато и да е форма към стандартите на Европейския съюз ще ги избави от унизителното положение, в което се оказаха от началото на 90-те години до днес. Според мен това е главният подтик за всички тези събития, казва той.

ЕС и САЩ пък не са пожелали да проучат причината за политическата криза в Украйна и са подкрепили силовото завземане на властта в страната, отбелязва Путин.

По думите му присъединяването на Крим към Русия е било резултат от свободното волеизявление на жителите на полуострова. А въоръженият конфликт в Донбас е бил предизвикан от Киев, който използвал специалните служби против несъгласните граждани.

Демократите си намериха виновник извън САЩ

Русия не се е занимавала с хакерски атаки, за да повлияе предизборната кампания и изхода от президентските избори в САЩ, подчертава Путин във филма на Оливър Стоун.

Руският държавен глава заявява:

"Не сме се занимавали с никакви хакерски атаки. Трудно е дори да си представя, че някоя друга страна, включително страна като Русия, би могла сериозно да повлияе хода на предизборната кампания и нейния резултат".

Демократическата партия, която загуби от републиканците, трябва да си извлече поука от това, което те са направили и от начина, по който са изградили предизборната си кампания, смята Путин.

Демократите не трябваше да стоварват вината за поражението си върху някого извън пределите на САЩ, отбелязва руският държавен глава.

Русия се отнася със симпатия към президента Доналд Тръмп, тъй като той е изразил готовност да възстанови отношенията с Москва, казва Путин.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини