От х:

Днес в x:

Бранят тротоари до блок с конуси-самоделки край „Георги Кирков“

Изображение 1 от 4

    Жилищен блок на улица „Антим“ 13, разклонение на „Георги Кирков“ в Хасково, от няколко дни си има ограждение, сигнализираха възмутени читатели на Haskovo.net. От двете страни сградата е опасана със саморъчно отлети бетонни конуси. Видимо самоделките са отливки от 10-литрови пластмасови шишета.

    Така и не стана ясно обаче чия е идеята и реализацията на изпълнението й. Независимо от мотива на „архитекта“ се касае за незаконна дейност, тъй като тротоарите са общинска собственост и обитателите от блока не могат да се разпореждат с нея. От община Хасково заявиха, че тече проверка по случая.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (5)

    • 1
      S7
      S74LK3R
      12 -11
      18:28, 12 юни 2017
      Ей това всеки взе да си загражда каквото си поиска. Бях видял и саморъчен направен легнал полицай. Ревем, че не се спазва закона, а в същото време си градим каквото ни падне. Ще взема една синя зона да си нарисувам пред блока.
      • Не
        Незапознат
        31 -6
        19:40, 12 юни 2017
        Точно защото не се спазва закона е така!Всякой паркира където си иска.Няма значение тротоар ли е или детска площадка.Стига само да е удобна за това.Вижте хубаво снимките.Ако ги нямаше конусите къде мислите щяха да са колите?Вижте и входа.Той буквално е запушен.Така ли трябва да е според вас?Или може би смятате за нормално и естествено това което виждате.Ами ако живеете там?Ако както си карате автомобила вземат да се разкарват покрай вас пешеходци въпреки че не им е мястото там как ще реагирате?Тротоарите са общинска собственост но никой не следи дали се използват по предназначение или и те са се превърнали в място за паркиране.Общинска полиция и другите контролни органи ако си вършеха работата нямаше да има нито бетонни конуси нито коли по тротоара.
    • 2
      Сл
      Сланинко
      11 -1
      12:26, 13 юни 2017
      Общината вместо да ги похвали тя се перчи а в същност хората са свършили нейната работа А Общинската полиция колко си върши работота вижте до пазара не можеш да се разминеш от неправилно паркирали коли Но така е и така ще бъде защото ни управляватГОВЕДА от най високо та до низините
    • 3
      12
      1234567
      7 -1
      13:03, 13 юни 2017
      И по ул. Найчо Цанов е същото от коли по тротооарите хората варвят по улицата.
    • 4
      Чи
      читател
      15 -3
      13:15, 13 юни 2017
      Човекът не е направил тротоара частна собственост и по никакъв начин не се е възползвал от него. След като контролните органи не си вършат работата и всеки паркира свободно по тротоарите, без да ги е еня за пешеходците,хората са намерили начин как да ограничат това. Така че,не проверки,глоби и разруха трябва да се предприеме от общината,а похвала за проявеното гражданското съзнание в случая.
    Последни новини