От х:

Днес в x:

Доброволческа система и Младежки съвет към областна администрация поискаха младите

    Да бъде създадена доброволческа система от ученици и млади хора, която да действа на областно ниво и да бъде учреден Младежки съвет към губернатора Станислав Дечев поискаха младите хора, който у

    участваха днес в инициативата “Областен младежки съвет за иновации“. Дискусионният форум откри областният управител за един ден Виктор Нолев. Ученикът от хасковската математическа гимназия пое управлението на държавната администрация по повод 1 юни- Международен ден на детето. Заедно с новият областен управител бяха и двамата му заместници за ден Ася Милева от СУ“Д-р Петър Берон“, Свиленград и Гергана Тенева от хасковската езикова гимназия „Проф.д-р Асен Златаров“. Въпреки, че днес са в символичен отпуск областният Станислав Дечев и неговите двама заместници д-р Стефка Здравкова и Димитър Божинов влязоха в ролята на модератори на дискусията.

    Повече възможност за създаване на инициативи от младите към младите, организация на спортни и културни събития, се разбра, че младите от региона ги вълнува. Участниците в дискусията, които са от различни градове и школа на областта, обаче показаха и много зрялост с поставянето на важни теми, като обоснованост кое би ги накарало да останат в своя региона и занапред. Сред тях като демотивиращ фактор се очерта липсата на Висше учебно заведение, както и на работни места в т.нар. модерен секто. Според младите именно Висше учебно заведение, което да генерира кадри в региона от определени специалности би довело и до идването на нови инвеститори, които ще са спокойни, че ще намерят нужните им експерти, а това от своя страна би раздвижило местната икономика.

    По време на срещата представителите на бизнеса изразиха подкрепа към младите и получиха почти 90 -процентов отговор от присъстващите „да“ на въпроса “при поемане на обучението им от дадена фирма, биха ли се съгласили да подпишат договор за работа в нея след завършването му“.

    Възможност да показват работите, които вършат в школите, които посещават в градските обществени галерии, беше поискано още на първия по рода си младежки съвет.

    Младите получиха пълна подкрепа и съдействие от страна на областният управител Станислав Дечев, които хареса идеите им и ги поздрави за инициативността.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини