От х:

Днес в x:

Държавният департамент на САЩ предупреди за продължаващ риск от терористични атаки в Европа

Държавният департамент на САЩ предупреди американските граждани за продължаваща заплаха от терористични нападения в Европа, съобщава БТА. Държавният департамент цитира в предупреждението неотдавнашните инциденти във Франция, Русия, Швеция и Великобритания, и посочва, че "Ислямска държава" и "Ал Кайда" са способни да планират и осъществят терористични нападения на Стария континент.

Предишното предупреждение на Държавния департамент към американските граждани, пътуващи в Европа, бе издадено преди зимния ваканционен сезон и изтече през февруари. Служител на Държавния департамент посочи, че сегашното предупреждение не е провокирано от конкретна заплаха, а е по-скоро признание за продължаващия риск от нападения, особено преди летния сезон.

Предупреждението е валидно до 1 септември. Търговски центрове, правителствени учреждения, хотели, клубове, ресторанти, места за богослужение, паркове, летища и други локации са възможни цели на терористите, се посочва в предупреждението.

В него се допълва, че САЩ "тясно си сътрудничат с европейските партньори и съюзници в борбата с международния тероризъм".

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини