От х:

Днес в x:

12 °C

ГЕРБ поиска Радев да укроти служебното правителство

Служебният кабинет залага капани на следващото правителство на ГЕРБ. Това обяви избраната за депутат от ГЕРБ Лиляна Павлова и поиска президентът Румен Радев "да озапти" служебния кабинет, за да спрат сделките с имоти, обществените поръчки и политическите назначения.

"Няма да се изживяваме като ревизори като проф. Герджиков, но да - това, което трябва да направим, е да видим къде още са капаните, които са ни заложили", коментира Павлова. 

По думите ѝ един от тези капани може да се окаже проектът за нова наредба за интеграция на бежанци, която според ГЕРБ е по-либерална и създава възможност за трайно заселване на повече мигранти у нас, отколкото определената от Европа квота от 1600 души, което би натоварило бюджета. 

Бившият вътрешен министър Румяна Бъчварова посочи, че с изключение на това новата наредба не се различава от тази на кабинета "Борисов". 

Тя подчерта, че това на практика потвърждава, че правителството на ГЕРБ е подходило изключително отговорно при писането на старата наредба, а БСП я е използвало като опорна точка в предизборните кампании.

Източник: offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ко
    Коя е тази бъчва
    2 0
    12:09, 9 апр 2017
    Коя е тази бъчва , че прави забележки на Президента. Самозабравиха се и се правят богове. Защо не си гледа пътищата , които и без това са в окаяно положение. Лаенето е присъщо за тази партия. Когато не са на власт гледат всячески да пречат и слагат прът в развитието на страната.
Последни новини