От х:

Днес в x:

Наплив в пунктовете за наливна минерална вода заради урана в чешмите

    Пунктовете за наливна минерална вода в Хасково са сред най-масово посещаваните търговски обекти през последните дни. Собствениците им разказаха за наплив още отпреди Великденската почивка. На много места днес преди обяд се извиха дори опашки. За петнайсетина минути минават по десетина души, днес водата вече е на привършване и следобед затваряме до новото зареждане утре сутринта, обясни Добрина Атанасова, която работи в един от пунктовете.

    Повечето от хасковлии споделят, че дори не знаят на кои места в града са позиционирани осигурените от властите водоноски заради урана в питейната вода. Затова много хора предпочитат да си заредят от пунктовете. Повечето така или иначе не пият от години вода от чешмата. Хората от третата възраст споделят, че откак се помнят, знаят за урана във водата на Хасково. Въпреки това 70-годишният дядо Кирко се снабдява от пунктове за наливна вода, след като се разрази масовата психоза около радиацията в питейната вода. „Човек не знае на какво да вярва. Откак се знам, съм чувал за урана във водата, но защо чак сега се вдигна такава врява...“, чуди се човекът. Идва през ден, през два, до най-близкия пункт за минерална вода да си налее две 3-литрови туби, само толкова може да носи. Но казва, че тя е само за пиене. Иначе готви с вода от чешмата. Сред чакащите в една от базите за наливна вода се мярна днес и шефът на зоопарка в Хасково Валентин Ахтаров. „Идвам да налея вода за лъва, затова съм взел по-големи туби“, пошегува се той в типичния си стил с иначе сериозната ситуация.

    Проверката ни показа, че в базите за наливна вода цената е между 12 ст. и 14 ст. за литър, като по-скъпата е Велинградската. Търговците, които я предлагат, казват, че е ниско минерализирана и става за пиене по-дълго време.

    А хасковлии предпочитат пунктовете, тъй като им излиза далеч по-евтина от бутилираната по магазините. Особено сега, когато са престанали да готвят с тази от чешмата. Домакините пресмятат, че ако преди с 11-литра вода са изкарвали седмицата, в момента количеството им стига за не повече от два дни.

    Списък на местата, където са разположени водоноските в Хасково

      - Градска градина – ул.Ангел Кънчев

                   - МБАЛ гр.Хасково

                   - АГО кв.Република

                   - Старчески дом кв.Кенана

                   - бул.Илинден

                   - кв.Червена стена

                   - кв. Орфей - Веспрем

                   - кв. Болярово – магазин Дани

                   - кв.Кенана  - пред ресторант Кенана

                   - кв. Овчарски – до клуба

                   - кв. Хисаря – ул. Пещера

                   - Кафене Роял - паркинг

    Красимира Апостолова

        

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (7)

    • 1
      Пе
      Петя
      3 -5
      13:10, 18 апр 2017
      Къде се намират пунктовете за наливна минерална вода?
    • 2
      **
      ***
      7 -4
      14:32, 18 апр 2017
      Като гледам тези мръсни бутилки, от които пият най-различни хора, как ги допират до чешмата - не ми се струва хигиенично
    • 3
      Хр
      христова
      14 -4
      15:28, 18 апр 2017
      Това е толкова несериозно с водата от пунктовете за наливна вода,Какви хора е продават,какви документи притежават,документи за снабдяването на водата от кой извор ,насрещна проверка за всяка доставка иоще много изисквания които институциите много добре знаят,но просто са нехайни.Но да не си удряме главите,ако пламне някаква епидемия.
    • 4
      За
      Запознат
      13 -3
      15:59, 18 апр 2017
      По закон е забранено пренасянето на минерална вода във каквито и да били цистерни. Когато попиташ продавачките от къде е водата и могат ли да покажат сертификат за нея започват едни отклончеви отговори като минете по късно говорете с шефа, тук някъде беше сертификата и така на татък.
    • 5
      Хр
      христова
      8 -2
      17:59, 18 апр 2017
      По горе писаното ме притесни и за това ме накара да пиша следното.Защо документите на фирмата не са в обекта ,защо лиценза на транспортното средство не е в обекта,защо сертификата за водата не е на показ.След като собственика има този бизнес,той е длъжен когато се налага да бъде на разположение макар и по тлефона.Другото е безумие!
    • 6
      Ка
      Каменов
      9 -2
      19:32, 18 апр 2017
      Г-н Беливанов не се справи с урановата криза,УЖАС

      Все още нокй не е поел отговорност,няма ли да има осъдени. Къде е прокуратурата?
    • 7
      Мутрите от ГЕРБ покриха урана преди изборите
      ... Иначе Елена Йончева щеше да ги клати всеки ден и да загубят яко :))
      А сега ги изкараха за да може Служебното Правителство да опере пешкира
    Последни новини