От х:

Днес в x:

Котоошу стана първият европеец със собствена школа в Япония

34-годишният бивш български одзеки стана първият европеец, който има собствена школа по сумо в Япония, пише Japan Times.

Калоян Махлянов-Котоошу, натурализиран японец от 2014 год., се раздели с школата Садогатаке, където беше помощник треньор след оттеглянето си през март 2014 г. Той вече влезе в историята на сумото, като стана първият европеец, спечелил Купата на Императора през май 2008 г. Котоошу е първият европеец и едва 5-ия чужденец в историята на професионалното сумо, достигнал престижния ранг озеки. Старейшините от асоциацията по сумо му повериха лиценза на покойния йокозуна (велик шампион) Таканосато.

"Искам да възпитам борец, който ще ме затъмни", каза той на церемонията по откриването,пред около 100 присъстващи.

Новият Наруто (в сумо означава учител в школа и се пише с различни йероглифи от името любимеца на децата) ще тренира трима състезатели, сред които е и 20-годишният българският шампион по борба (юноши) Венцислав Кацаров

"Натрупах много опит, трудности и научих много (по време на моята кариера в борбата). Ще преподавам с цялото си японско сърце ", каза бившият одзеки.

Другите двама състезатели на Наруто са Котокобаяши, който е на 15 г., висок е 167 см и тежи 92 кг, и Котохонма. (Кото стои в началото на имената на всички от школата Садогатаке, където тренираше и Котоошу)

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини