От х:

Днес в x:

182-килограмов сумист пробяга 42 км маратон

Мъж, който тежи 182 килограма, успя в неделя да пробяга маратона в Лос Анджелис и стана най-тежкият човек в историята, преодолял 42-та километра.

40-годишният Кели Найтинг, бивш сумист от Аризона, висок 182 см, с тегло 184 кг, пробяга 42 километра и 195 метра за 9 часа, 48 минути и 52 секунди.

Въпреки дъжда и силния вятър в Лос Анджелис, новият световен рекордьор подобри с 2 часа предишното си време.

През 2008 г. Кели бяга в същия маратон, но тогава от Книгата на рекордите на Гинес не признаха рекорда му, защото теглото му не било измерено преди самото начало и веднага след бягането, както изискват техните правила. Тогава той е бил с 10 кг по-лек.

В периода 2005-2007 г. Кели три пъти печели националното първенство по сумо на САЩ, а през 2005 г. става пети на Световното първенство в Япония.

„Бих искал да видя някой кениец да подобрява времето си на маратон с два часа“, се пошегува трикратният американски шампион по сумо.

Кели не успя да постигне целта си да премине разстоянието за по-малко от 9 часа, защото след 13-ия километър вече не можел да тича и преминал към ходене.

„Наистина се борех със самия себе си през последните 8 километъра“, признава Найтинг. „казах си: „Ако трябва, ще пълзиш!“.

Източник: dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини