От х:

Днес в x:

Славейковци се запознаха с историята на родния край в музея

    Шестокласници от ОУ "П.Славейков" се запознаха с историята на Димитровград и интересни факти по времето преди градът да е бил основан. Днес те бяха на посещение в Историческия музей, където повече от месец се организират открити уроци за ученици, които са безплатни. Инициативата е по повод 70-годишнината на Димитровград.

    Кой е бил най-големия празник за село Раковски, как са отбелязвали жителите му Великден и Гергьовден разбраха децата. Те разгледаха и музейната екпозиция, представяща облекло, книги, снимки и предмети от бита на миналия век.

    Снимки на гарата, църквата, както и на експонати и документи от историята на трите села, основали Димитровград видяха шестокласниците. Разбраха и за съществуващата миналия век фабрика за алкохол на територията на село Раковски. 

    Основната цел е да запознаем учениците с историята на трите села, основали Димитровград - поминък, занаяти, традиции във времето от Освобождението до 1947 г., поясниха от музея.

    До момента от откритите уроци са се възползвали 15 паралелки от ОУ "П.Славейков", СУ В.Левски", ПЕГ "Д-р "Иван Богоров", училището в Крепост и др. Темите могат да бъдат заявени от децата и обхващат освен историята на родния край, също и археология, етнография, занаяти и поминъци, бригадирско движение и др.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини