От х:

Днес в x:

Герджиков уволнил Гарелов след SMS от Борисов

Заради хубава Елена в държавата пламна война. Изборите в България се превръщат в древногръцка трагедия, достойна на перото на Омир. Още една жертва на ожесточената конфронтация падна днес. Внезапно и изненадващо служебният премиер Огнян Герджиков уволни медийният си съветник Иван Гарелов.

"Вече съм свободен човек!", съобщи новината за Епицентър.бг. Мистър "Панорама". Причината за крайната мярка на министър-председателя било участието на Иван Гарелов в сутрешния блок на Нова тв, в което той коментираше скандала "Борисов-Йончева" и защити журналистката.

След предаването Бойко Борисов изпратил гневен SMS на проф. Огнян Герджиков, в който му заявил, че чрез позицията на Гарелов правителството на Герджиков заема страна в спора му с Йончева. „Мотивите за освобождаването ми са, че съм ангажирал кабинета, защитавайки Елена Йончева в сутрешния блок на „Здравей, България. Само че аз я защитих като мой колега", разказа пред Епицентър.бг Иван Гарелов.

След SMS-а на Борисов премиерът Герджиков извикал Гарелов, уведомил го че го освободждава и му предложил сам да си напише молбата за напускане. "Обяснено ми бе, че с изказването ми лично съм засегнал бившия министър-председател Бойко Борисов”, поясни още Гарелов.

"Премиерът ми предложи сам да си напиша молбата за напускане. Писмено все още не съм подписал нищо. Най-вероятно утре ще получа заповедта за уволнение”, посочи още Гарелов.

Пред Епицентър.бг известният журналист призна, че не е уведомил предварително министър-председателя за участието му в Нова тв и то по тема, която засяга бившия премиер. "Вероятно това беше моя грешка, но аз изразих позиция като журналист, а не като медиен съветник на премиера", обясни Гарелов.

Защитавайки Йончева, Гарелов заяви пред Нова тв: "В тази кампания Бойко Борисов се държа много по-умерено и не прави груби грешки. Това казах и преди време в интервю, но на другия ден, след като го дадох, последва това нещо. Този акт на Борисов, може да изиграе същата роля, като случилото се с Ирина Бокова на предните избори. Изходът от това нещо е незабавно да се извини! Елена нищо не подозира. Не знае за какво става въпрос", каза още журналистът. "Така залогът става много по-голям. Залага се цялата кампания на ГЕРБ", заяви Гарелов.

Малко по-късно новината за уволнението на Гарелов бе потвърдена и официално. "Министър-председателят Огнян Герджиков освободи медийния си съветник Иван Гарелов, съобщи правителствената пресслужба. Причина е днешното му участие в телевизионно предаване и произтеклото от това нарушаване на правилото за неутралност на служебното правителство в предизборната кампания", пише в прессъобщение от правителството.

Премиерът Герджиков посочи, че е недопустимо член на политическия му кабинет да коментира и да взема страната на който и да било участник в предизборната кампания.

Как Иван Гарелов „обиди“ Бойко Борисов?

„Атаката срещу Елена Йончева е била подготвена предварително. Това действие го задейства Бойко Борисов. Залогът става много голям. Той залага цялата кампания на ГЕРБ..“

Аз лично, тъй като се познавам с Елена, колеги сме, разпитах я за случая, и тя ми каза това и това, и това. Аз, разбира се, не мога да разпитам да разпитам и службите. Според Елена Йончева, не би могло да има засичане, понеже по същото време тя е снимала филм в Сомалия, с това че, по тогава френските власти правят опити да освободят българката (Данка Панчова, която е държана като заложник от сомалийските пирати, б.р.)

...според мен, по време на дебата, Делян Добрев се засегна от последната нейна реплика, която не беше за санирането, а беше за него. Темата не визираше конкретно него, но той от това се засегна и каза: Ние изровихме някои неща за вас, но ще ги премълча, защото знаех, че ще ме атакувате за това (разследването на АЕЦ „Белене“). Мен това ме навежда на мисълта, че атаката срещу Елена Йончева е била подготвена предварително. Добрев се отказва от нея, но я задейства Бойко Борисов. Мисля, че това е много груба негова грешка - не може водач на цялата партия да се занимава с един кандидат за народен представител.

Защото залогът вече става много по-голям. Той залага цялата кампания на ГЕРБ.

Източник: epicenter.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    11
    111
    0 -1
    19:58, 14 мар 2017
    Пак фалшиви "новини"....Докога бе?
Последни новини