От х:

Днес в x:

Султанът на Оман купува наша банка

Мажоритарният акционер на "Корпоративна търговска банка" АД - "Бромак" ЕООД е сключил предварителен договор за продажба на 1.8 млн. акции или 30% от капитала на банката на "Бългериън Акуизишън Къмпани ІІ С.а.р.Л., съобщиха от компанията чрез БФБ-София. Собственик на регистрираната в Люксембург компания е един от суверенните фондове на султаната Оман.

Фондът е осъществил редица инвестиции в България и счита, че участието му в капитала на "Корпоративна търговска банка" АД е следващата съществена стъпка от инвестиционната му дейност в страната, с която се ангажира да участва активно и да подпомага растежа на една от водещите банки в България, се посочва в съобщението.

Предварителният договор е влязъл в сила след като миналият петък е било подадено заявление до БНБ за издаване на разрешение, както и одобрение от Комисията за защита на конкуренцията. Днес по позицията минаха близо 15 хил. акции на цена от 65 лв. за брой. Държавният Общ Резервен Фонд на Оман беше инвеститор с "Икуест" в проекта "Суперборовец".

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини