От х:

Днес в x:

Бежанци брутално изнасилили учителка във Виена

Деветима бежанци от едно семейство се изправиха в съда в австрийската столица Виена по обвинения в брутално изнасилване на 28-годишна германска учителка, съобщи „Дейли мейл“.

Инцидентът е станал в новогодишната нощ на 2015 година във Виена. Мъжете от иракски произход са отвели жената в апартамент, където я изнасилили.

Австрийската прокуратура повдигна обвинения за „изнасилване на беззащитен човек по унизителен и мъчителен за жертвата начин“. Обвиняемите са на възраст между 22 и 45 години.

Те пристигнали в Австрия между май и декември 2015 година през балканския маршрут на бежанците. В новогодишната нощ германската учителка излязла навън със своя приятелка, за да се включи в празненствата.

Малко преди 03:00 часа на 1 януари приятелката й забелязала, че учителката е изчезнала от нощното заведение, в което са били. Четирима от заподозрените са я отвели в апартамент, където чакали и другите петима мъже.

Адвокатът на германката заяви, че всички мъже се редували, а престъплението е извършено на тъмно, за да не могат да бъдат разпознати от жертвата. Повечето от иракчаните отричат вина, но ДНК следи на шестима от тях са открити по тялото на дамата.

След бруталното посегателство 28-годишната учителка е била настанена в болница, а след това е започнала работа с психолог, за да преодолее тежките психически травми.

Един от иракчаните заяви, че е бил „много пиян“ по време на нападението. „Моята религия забранява пиенето на алкохолни напитки, но направих изключение. Знам, че това е престъпление в Ирак, но бях много пиян“, заяви 31-годишният Мохамед А., който добави, че е прекалил с водката. Изнасилената жена също е била пияна, посочва изданието.

Германката е била изнасилвана в продължение на два часа. След това един от бежанците я изпратил до спирката и казал „Не плачи“. Един от иракчаните дори си направил селфи с жертвата в апартамента.

Ако бъдат признати за виновни от австрийския съд, всеки един от мъжете може да получи присъда от 15 години в затвора.

Източник: http://fakti.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини