От х:

Днес в x:

На Капитан Андреево: Три българки с хероин за 300 бона, облепен по тялото и в бельото им

Над 3 кг хероин, облепени по тялото на непълнолетно момиче и в бельото на две жени, откриха митническите служители на МП Капитан Андреево, съобщиха от Агенция "Митници". И трите са български гражданки, пътували в лек автомобил с българска регистрация, влизащ в страната от Турция. Пред митническите служители шофьорът и пътничките му обявили, че не пренасят стоки или валута за деклариране. Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка. При извършения личен преглед митническите инспектори открили у жените общо осем пакета, съдържащи кафеникаво прахообразно вещество. Един от пакетите е открит, залепен в областта на кръста на момичето, а другите седем пакета са намерени в сутиените и долното бельо на двете жени.

Извършеният на място полеви наркотест показва, че съдържащото се в пакетите прахообразно вещество  е хероин. Общото количество на иззетия наркотик е 3.394 кг на стойност 305 460  лева по цени за нуждите на съдебната система.

По случая е образувано досъдебно производство по описа на Митница Бургас, под надзора на Окръжна прокуратура - Хасково. По искане на Окръжната прокуратура Хасковският окръжен съд е постановил постоянна мярка "задържане под стража" на двете жени, а на непълнолетното момиче е наложен надзор от служител на Детска педагогическа стая.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини