От х:

Днес в x:

Прекратиха машинното метене на "зимния" пясък, минава се отново на ръчно, пускат машините пак след седмица

    За два часа машинното метене по централните улици на Асеновград бе събран над един тон пясък и наноси, които вече са извозени на регионалното депо, съобщиха от общинската управа. "Сухото време обаче провокира рязко висока запрашеност и създаде рискове за здравето на хората и за безопасността на движението. Ето защо разпоредих акцията да бъде временно преустановена. По всяка вероятност ще я възобновим след седмица. Дотогава ще бъде метено отново ръчно. След като възобновим машинното метене, е планирано и машинното измиване", обясни кметът Емил Караиванов.

    За седмица ръчно метене от улиците на града са събрани 2 600 чувала пясък. Събипането продължават над 50 работници от фирма КМД. Допълнителна комунална ангажираност по временната заетост е поела събирането на пясъчни наноси и от второстепенните улици, обясниха експерти от екологичната дирекция.

    Акцията по чистене на пясъка с машини стартира тази сутрин, но още в самото начало предизвика бурни реакции в асеновградските фейсбук групи. Хората качваха снимки на прахоляка, който машините вдигат, и коментираха възмутено случващото се. Сега на дневен ред отново са лелките с метлите.

    Източник: asenovgrad.net

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини