От х:

Днес в x:

ГЕРБ: Изказванията на Нинова за СЕТА застрашават икономическото развитие на България

България извлече възможно най-доброто от ратифицирането на СЕТА - отпадане на визите за Канада, смята ГЕРБ. България извлече възможно най-доброто от ратифицирането на СЕТА - отпадането на визите за Канада. Това коментира председателят на МГЕРБ Георг Георгиев на пресконференция в централата на партията, предаде БТА. Той припомни, че българското правителство в лицето на Бойко Борисов е заявило, че СЕТА ще бъде ратифицирано, ако отпаднат визите за български граждани за Канада. България прие да ратифицира споразумението, а Канада прие от 1 декември 2017 г. да няма визи за български граждани, посочи Георгиев. По думите му това е едно от най-големите външнополитически постижения, които държавата е реализирала през последните 25 години. Според него, ако БСП не отчита този позитив за страната ни, значи не осмисля какво е държавен интерес. Както ЕНП, така и българските евродепутати от ГЕРБ са гласували в подкрепа на споразумението, каза Десислава Атанасова.

"Малко смелост не достига на Нинова да обяви, че членството ни в ЕС е национално предателство - членство, което е постижение на десницата. Ако присъединяването ни към Европейския съюз е национално предателство, тогава и СЕТА е. Трябва да се каже кой се опитва да унищожи България. Гласувалите в подкрепа на споразумението Джани Питела и бившият председател на Европейския парламент Мартин Шулц - те ли искат да унищожат България, според Нинова?", попита Тома Биков. Той призова БСП да не употребяват израза "национално предателство", защото именно те стоят зад редица национални предателства - поръчковите атенати отвън, взривяването на църквата "Света Неделя", масовите убийства от т.нар. Народен съд, опитът за унищожаване на българската православна църква, предателството на Деветосептемврийския преврат. Според Биков безотговорните изказвания на председателя на БСП Корнелия Нинова застрашават икономическото развитие на България и рушат авторитета на страната ни в Европа. "Когато потенциален кандидат за премиер говори по подобен начин, никой няма да иска да инвестира у нас, защото няма да знае какво ще се случи в бъдеще. Да имаме граници в говоренето си и да се опитаме да съхраним постигнатия авторитет и резултати в развитието на България до момента", призова Тома Биков.

 

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Не
    Незапознат
    3 0
    22:12, 15 фев 2017
    Това е повече от национално предателство.Освен че ще доубият каквото е останало от родното производство и ще ни доотровят.Споразумението ще позволи
    на генно модифицирани стоки от САЩ през Канада да попадат при нас в голямо
    количество.Сега поне тук таме има.В някои магазини които налагат главно вносни стоки.Тези мърди за това което те направиха обвиняват други.

Още новини

Последни новини