От х:

Днес в x:

Kметски наместник обвинен, че откраднал дарения за църква

Кметският наместник Стоян Ников беше даден на прокурор за кражба на дарения за строеж на църква, които възлизат на над 2000 лв. Ников ръководи две благоевградски села – Бучино и Лисия. Преди време той беше даден на съд затова, че в рамките на две седмици два пъти е хванат зад волана без книжка.

"Точната сума, която липсва, е 2186 лв.", каза Елена Стойчева пред bTV, кмет на с. Българчево, където е трябвало да бъде построена църквата. Преди време Ников е бил кмет на селото.

По думите й, парите му били дадени, защото бил доста ентусиазиран да продължи строителството. Първата копка на църквата била направена през 2006 г. и от тогава градежът замрял. До миналата година, когато бил подновен.

Ников пък обясни, че обвиненията са активно мероприятие срещу него.

"Не мога да се съглася, че е активно мероприятие от моя страна", отговори Стойчева. Измамата се разкрила на общоселско събрание, на което хората пожелали да се разбере истината.

Елена Стойчева е събрала всички факти, които се намират в кметството, и ги е предала на прокуратурата. На Ников бил даден срок да възстанови сумата.

Източник: http://www.dnes.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини