От х:

Днес в x:

26 °C

Започва изграждането на нова църква в село Георги Добрево

  Започва изграждането на нова църква в любимешкото село Георги Добрево, съобщиха от общинската администрация.

  Първа копка за изграждане на новия християнски храм „Св. Апостоли Петър и Павел“ ще бъде направена на 20 февруари, от 11:00 часа. Това е казал старозагорският митрополит Киприан по време на посещението си в селото днес. Повод за визитата на Негово Високо Преосвещенство бе да се запознае от близо с мястото и проекта на новата църква, която ще се изгражда в центъра на село Георги Добрево.

  Църквата в селото, която е изградена веднага след Освобождението на България от турско робство е в много окаяно състояние. Поради опасност от срутване е невъзможно да бъдат отслужвани църковни служби и да се посещава от миряни. Причината за състоянието на храма е, че той е изграден в свлачищен район и при всеки проливен дъжд последствията по конструкцията му стават все по-видими и разрушителни.

  Действия за изграждане на нов християнски храм в селото са предприети от кметския наместник на Георги Добрево - Александър Карачобанов, още от 3 март 2018 г. След приключване на църковния ритуал, отслужен по повод отбелязване на 140 години от откриването на каменната църква в християнското селище, Роза Карачобанова обяви, че дарява свой поземлен имот с площ от 1116 кв.м. на Църковното настоятелство при църквата „Св. Апостоли Петър и Павел“. Имотът се намира в центъра на селото, а желанието на дарителката е там да бъде изграден нов християнски храм.

  По този повод бе създадена Инициативна група към църковното настоятелство, която откри дарителска кампания за набиране на средства за построяването на новата църква. Още в първия ден членовете на групата отчетоха сумата от 1815 лв., но те са крайно недостатъчни за изграждане на сграда от подобен тип.

  От тогава до сега Инициативната група не е преставала да работи по осъществяване на идеята за изграждане на храма. Вече е готов инвестиционният проект на строежа на сградата и дворното пространство, което също е дарение от местен архитект.

  Инициативната група откри дарителска кампания за набиране на средства, които ще се събират лично от кмета на селото Александър Карачобанов.

  Той призовава всеки, който има възможност, да се включи в кампанията и да дари според възможностите си – средства, труд или материали, за да може още тази година камбанен звън да оповести освещаването и откриването на новата църква „Св. Апостоли Петър и Павел“ в село Георги Добрево.

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (4)

  • 1
   Ко
   Корумпирания Митничар
   2 -5
   23:37, 5 фев 2021
   Да има къде да се молим като добри християни преди смяна-та
  • 2
   Ор
   ОрфеЙ
   2 -1
   13:37, 6 фев 2021
   Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
  • 3
   Ор
   Орфей
   5 -1
   17:52, 6 фев 2021
   Евгения Ангелова да даде отговор за парите за храма в кв.Орфей .
  • 4
   Та
   тапири
   0 0
   10:32, 7 фев 2021
   Тези попове са готови за коледни прасета. Прости Гергидобревци по добре си направете свестен здравен пункт и назначете поне един фелшер вместо да наливате пари в нещо , все едно вода в пясъка на пустинята.

  Хороскоп за 23.06.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  С финансови и други придобивки ще отбележите днешния ден. Развитията ще ви зарадват, но основната заслуга за тях сте вие самите. Сега може да успокоите темпото и да споделите с близките си доброто си настроение. Очаква ви приятен и ненатоварен ден, красивите гледки на природата ще върнат силите и желанието ви да не прекъсвате добрата тенденция.
  23 юни 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Налице са всички изгледи този ден да мине спокойно и без излишни емоции. Имате нужда от почивка и хубавото е че ви се откриват добри възможности за разтоварване. Отложете разговор с ваш близък, ако обстоятелствата го позволяват, тъй като това само ще ви натовари, а и едва ли ще успеете да постигнете целта си. Съобразете се с нещо, което любимия човек иска от вас.
  23 юни 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Заемате се с доста задачи, но непостоянството ви може да ви изиграе лоша шега. Бъдете внимателни при работа с документи, не подписвайте нещо, със съдържанието на което не сте запознати достатъчно добре. Хармонични семейни и професионални отношения.
  23 юни 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  За някои ваши проблеми могат да ви помогнат ваши близки. Ремонтна дейност ще ангажира вниманието и силите на част от вас. Други ги очаква приятна изненада и придобивки. Самочувствието ви е на ниво, а чувството ви на хумор ще ви обгражда с приятна компания. Успешно представяне на изпити очаква учащите се.
  23 юни 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Тръгвайки на път, има задачи, които не търпят отлагане. Подгответе автомобила, консултирайте се за променените услови по пътищата, ако има такива и шофирайте внимателно. Радостни вести ще направят деня ви по-вълнуващ. За някои те са свързани с предстояща изява, за други с възможност да реализират финансова сделка.
  23 юни 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Получавате добри новини, свързани с настоящата ви работа, което ще ви позволи да действате доста по-свободно днес. Внимавайте обаче с ангажименти, свързани с хора, които не познавате твърде добре. Ще ви се наложи да вдъхнете повече увереност на човек от обкръжението ви, който е на прав път, но му липсва самочувствието че ще успее.
  23 юни 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Изпълнени сте с ентусиазъм и идеи за амбициозни проекти, и нямате търпение да пристъпите към осъществяването им. Помислете разумно какво сте в състояние да жертвате за да осъществите друго. Едва тогава пристъпете към действие. Обърнете внимание и на потенциалните партньори, в сътрудничеството ви има бъдеще.
  23 юни 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Днес ще бъдете изявено активни. Ако се измъчвате от тревожни мисли по определен човек, по добре поговорете с него. Ще си изясните недоразуменията и ще ви олекне. На работното място не допускайте да ви приписват чужди пропуски. Старайте се с поведението си в семейството да предизвиквате уважение.
  23 юни 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Този ден ще е много ползотворен за вас. Ще преминавате през различни перипетии, докато накрая не постигнете своята цел, макар и на висока цена. Имате подкрепата на близките си, а това е достатъчно за вас, за да покажете на какво сте способни. Вечерта ще имате възможност да си починете.
  23 юни 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Следвайки интересите, ще пренебрегнете нечие неодобрение във връзка с действията ви и ще продължите напред. В обкръжението ви има хора, чиито оценки не винаги съвпадат с вашите и приемате отношението им враждебно, но боже и да грешите. Вземете мерки и не изоставяйте в сроковете, които не търпят отлагане.
  23 юни 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Намирайте мярката във всичко, за да не си създавате сами затруднения. Денят предразполага към съзидателна работа, творческите занимания ще са интересни и създаващи усещане за пълнота. Любовта е до вас, стига да отворите сетивата си за положителните вълнения, с които ни зарежда допира й.
  23 юни 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Насочете желанието си да се утвърждавате като професионалисти в перспективна посока. Не пропускайте добрата възможност. Бъдете по-гъвкави при вземането на решения и ще стъпите на вярната пътека. Ставащото идва да ви покаже, че пред вас се откриват нови хоризонти. С далновидността си печелите преднина, очакват ви възнаграждения и придобивки.
  23 юни 2021
  Последни новини