От х:

Днес в x:

Гръмнатият таксиджия возел хашиш за 73 млн лв. Преглед на печата

"Труд"

Гръмнатият таксиджия возел хашиш за 73 млн лв.

Простреляният таксиметров шофьор е обвинен за превозване на тонове хашиш от пристанището в Бургас до склад в софийското село Мировяне. Искал е да признае вината си срещу по-лека присъда. Бил е надупчен с куршуми, за да замълчи завинаги и да не уличи съпроцесниците си. Това е основната версия на полицията за стрелбата в събота вечерта в софийския квартал "Надежда".

Както писа "Труд", 39-годишният таксиджия Борислав Петров, по прякор Бобъра, бе надупчен с куршуми в гърдите и главата, след като бил повикан на адрес и чакал клиент пред блок 441. По него гърмял маскиран мъж с черни дрехи. В тъмното килърът успял незабелязано да се доближи до колата и да открие огън.

"Стандарт"

1 час опашка до входа на "Хемус"

1 час на опашка до входа на "Хемус". Толкова време в чакане се очаква да прекарат днес шофьорите, които ще ползват магистралата. В събота тапата на пътуващите от София в посока Варна започваше още от "Витинска река" и стигаше до Правец. Колоната от автомобили бе повече от 3 км, а включването в "Хемус" отнемаше около 45 минути. На места обаче обходните маршрути не са добре маркирани, оплакаха се още вчера шофьори. И разказаха, че на други места пък са поставени ръчно написани табели в помощ на пътуващите. Участъкът от АМ "Хемус" е затворен до понеделник заради обезопасяване на тръбата за София на тунела "Ечемишка", след като част от осветителната инсталация падна върху движеща се кола и уби на място пътуваща в нея жена. Заради големия трафик днес на място на магистралата ще бъдат изпратени катаджии, които ще помагат за регулиране на движението. Освен това те ще ограничат движението на тирове, за да се отпуши тапата на магистралата.

"Монитор"

Мошеници "продават" коли на министерства и посолства

Мащабна мошеническа схема за мнима продажба на автомобили на министерства и дипломатически мисии у нас е разкрита преди седмица от МВР и ДАНС, научи "Монитор". За да подмамят клиенти, далавераджиите пускали в интернет фалшиви обяви за търгове на реални возила, придружени с техни снимки, като твърдяли, че продават на символични суми ту автомобили на ведомства и агенции, сред тях дори и вътрешното министерство и ДАНС, ту на чужди посолства в страната. Въпреки нереалната обявена цена на колите - от 500 до 5000 лева, множество наивници се хващали на въдичката. За да допуснат мераклиите да се сдобият с евтина луксозна кола до мнимия аукцион обаче мошениците искали капаро от поне 1000 лева, а веднага след превеждането му изтривали обявата и духвали, разказаха източници на вестника от разследващите органи.

"Сега"

В някои общини на всеки 50 души един е чиновник

В България има общини с изумителна гъстота на чиновници. Например в Ковачевци, Бойница, Макреш на 1000 души население се падат по 20 и повече общински служители, отбелязва анализ на Института за пазарна икономика. За сравнение - в общини отличници като Добрич, София, Перник, Казанлък на 1000 жители се падат само по двама бюрократи.

"Продължаващият спад на населението в редица райони на страната води до все по-фрапантни съотношения между размера на общинските администрации и броя на обслужваното от тях население", посочват от ИПИ, като се позовават на данни, предоставени им от Министерството на финансите. Оказва се, че в големите общини няма тежки диспропорции, но в някои от най-малките чиновниците са прекалено много на фона на оредяващите обитатели. В тези населени места икономиката обикновено е зле и на практика местната администрация се явява един от най-големите работодатели. Много местни хора си изкарват заплатата на общинска служба.

"Дума"

БСП първа утвърди водачите на листите си

БСП е първата партия, която утвърди водачите на листи за предсрочните избори. Заложихме на професионализма, обновлението, приемствеността и съчетаването на ярки партийци и авторитетни обществени личности, заяви Корнелия Нинова. 40% са новите лица сред водачите, 60% са опитни парламентаристи. "Влизаме в кампанията в подем и в добра кондиция. Имаме силна и реалистична платформа", подчерта Корнелия Нинова.

Елена Йончева, проф. Иво Христов, Тома Томов и Славчо Велков бяха посрещнати с аплодисменти от пленума в събота като водачи на листи на БСП. Софийската организация на БСП утвърди вчера фаворитите си за депутати в трите столични района. Сред водачите бяха подредени Христо Проданов, проф. Румен Гечев, Георги Свиленски, Димитър Данчев, Антон Кутев, Петър Витанов и др.

"Капитал дейли"

Предизвестеният крах на програмата за образование и наука

Европейската комисия най-вероятно ще спре плащания по оперативна програма "Наука и образование за интелигентен растеж" (ОПНОИР), стана ясно от писмо до българските власти. То беше публикувано първо в сайта "Бивол", а информацията беше потвърдена в петък сутринта и от служебния министър на образованието и науката проф. Николай Денков. Писмото е пристигнало в четвъртък.

Междинните плащания ще бъдат прекъснати след излизането на одитния доклад за програмата, който се чака всеки момент, научи "Капитал". Според правилата на ЕК България има два месеца от пристигането на писмото на ЕК, за да върне коментари по него. Прекъсването на плащанията ще е за шест месеца, в рамките на които България трябва да покаже какви мерки предвижда и да ги приложи, а одит да потвърди, че работят. Ако това не се случи, програмата се замразява.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини