От х:

Днес в x:

10 °C

Официално: "Да, България" на избори със "Зелените" и ДЕОС

"Да, България" на бившия правосъден министър Христо Иванов ще се яви на изборите в коалиция със "Зелените" и партия ДЕОС. Това обяви в ефира на БНТ самият Иванов тази сутрин. 

Само в рамките на вчерашния ден симпатизанти на "Да, България" от цялата страна успяха да съберат 20 хил. подписа в подкрепа на коалицията. 

Днес ще завършим регистрацията си в Централната избирателна комисия (ЦИК). Ще се явим под името Движение "Да, България" в коалиция с партия "Зелените" и ДЕОС, заяви Иванов.

Той уточни, че предложението за съвместно явяване на парламентарните избори е дошло от двете партии, като те са се съобразили с желанието обединението им да носи името на неговата политическа сила.

Иванов уточни, че вчера активисти на "Да, България" са успели да съберат над 20 000 подписа за явяването на партията на вота в коалиция. По думите му това е показало силната енергия за промяна в българското общество.

"Повечето подписи, които събрахме, са от хора, живеещи извън София. "Да, България" доказа, че е станала национална партия в един ден", добави бившият правосъден министър.

Той каза още, че подадените жалби срещу самостоятелната регистрация на "Да, България" е поставила партията в "цайтнот". За една от тях стана ясно, че са използвани неправомерно данните на члена на Изпълнителния съвет Вера Асенова. Вчера тя оттегли жалбата, подписана от нейно име и подаде сигнал в прокуратурата за неправомерно използване на данните ѝ.

Христо Иванов обясни, че тези действия в последния момент са отнели последните 48 часа на "Да, България", в които да оформи документите си за самостоятелно явяване на изборите. Той добави, че не знае кои са конкретните податели на фалшивите сигнали, но според него това са хората, които искат да запазят корупционните дела в България.

"Ние си поставихме конкретни цели в борбата с корупцията и за осъществяването на съдебната реформа. Има конкретна заявка и има ответна реакция от лобитата, които искат да се запази ситуацията", заяви Иванов.

Той уточни, че при влизане в парламента партията му няма да търси партньорство с ГЕРБ и Реформаторския блок. Към "Нова република" на Радан Кънев партията е отворена за създаването на антикорупционен блок в Народното събрание.

"Нашите общи противници са ясни – мафиотските интереси в България", каза още Иванов.

Източник: offnews.bg

Коментари в сайта (4)

 • 1
  Bo
  Bo
  1 -1
  13:27, 8 фев 2017
  Чудя се кой ще гласува за тези въобще?
 • 2
  Ма
  Мартин Иванов
  1 0
  19:39, 8 фев 2017
  Ех, този провален министър и адвокат със спрени адвокатски права Христо Иванов явно е готов на всякаква коалиция само и само да участва в раздаването на властта! Жалко, защото никой нормален бизнесмен няма да гласува за подобна формация, където присъстват еко-рекетьорите от "Зелените" на Иво Прокопиев, които от години изнудват българския бизнес!
 • 3
  Ол
  Оля
  0 0
  20:40, 8 фев 2017
  Триото на кретените. Ще падне голям смях, ако влязат в парламента.
 • 4
  Ид
  Идеално
  0 0
  08:46, 9 фев 2017
  Предложението за коалицията е дошло от олигарха Иво Прокопиев, който е и в основата на създаването на двете политически формации. Разбира се с цел да изпълняват неговите указания и да му служат вярно, за да може да продължи да краде от парите на държавата ни.

Хороскоп за 19.02.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Споделяйте притесненията си и търсете мнението на специалисти, така ще ви бъде по-лесно да намерите решението, което търсите, ще ви спести време и ще съберете повече опит. Отегчението ви от някого или нещо ще отстъпи място на приятна изненада. Идеите и предложенията ви ще се оценят и ще получите подкрепата, от която се нуждаете.
19 фев 2020

Хороскоп за Телец

Телец
С творчески импулс ще търсите нови пътища за развитие на уменията си. Възможно е да срещнете известно подозрение или безразличие към работата си, но продължете да работите. Сигурно е, че ще бъдете обградени с вниманието и любовта на човека, който ви разбира и споделя интересите ви.
19 фев 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Добре е делата си днес да ги приключите в рамките на деня. Градивните ви усилия ще поддържат активността и формата ви, правейки ви по-организирани. В личния си живот ще постигнете разбиране със себе си и ще се съобразите с развитието на дълго очакваните промени. Най-хубавото е, че ще ви направят щастливи.
19 фев 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Промените ще навлязат по-осезателно в живота ви, но за добро. Целите, които си поставяте подхранват духа ви и дават сили да се справите с предизвикателствата по пътя. Наясно сте, че трудности ще има, но и кой може да ви възпре. Придобивка за дома или лично за вас ще подобри настроението ви.
19 фев 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Имате искреното желание да доведете до край започнато начинание, но независещи от вас пречки ви спъват. Разумно бихте постъпили, ако за момента заемете изчаквателна позиция и не насилвате нещата. Във ваш интерес е да се приготвите за нова атака, а не да мислите за поражение. Имате подкрепата на любимите си хора, по-добре ще е ако се вслушвате в техните съвети.
19 фев 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Интересни събития, които няма да ви оставят да скучаете. Идеите ви за бъдещото развитие на фирмата, в която работите са напълно осъществими и биха затвърдили позициите и на пазара. Авторитета ви също нараства и претенциите ви за по-високо възнаграждение биха били напълно основателни.
19 фев 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Гъвкавия ви подход ви дава сериозно предимство. Ще се чувствате тонизирани и весели и с доброто си настроение ще радвате околните. Много вероятно е да се натъкнете и на недоброжелатели, но негативното им влияние може да бъде неутрализирано от увереността ви. Здравословни проблеми отшумяват.
19 фев 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Нуждаете се от време за да осмислите положението. Стремежът ви към ценен и желан от вас човек скоро ще бъде задоволен. Ще се справите с бариерите, които съществуват пред вас и по отношение на намеренията ви. Самотата не е добър спътник и не се изолирайте сами. По-лесно ще ви бъде, ако до себе си имате човек, на чието рамо да се опрете.
19 фев 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
В работата си днес определено сте човекът - оркестър. Енергията ви изцяло ще бъде насочена към служебните ангажименти и вечерта основателно може да се поздравите за свършеното. Отношението на любимия човек ще направи удовлетворението ви пълно.
19 фев 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Мнозина от вас ще посветят деня си на професионални ангажименти, които могат да улеснят работата ви за в бъдеще. Естествено не пренебрегвайте желанията на най-близките си хора и се постарайте да им доставите удоволствие. Ще останете доволни от отношението им и едва ли ще съжалявате за избора си.
19 фев 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Наясно сте точно какво трябва да свършите днес и едва ли нещо ще е в състояние да ви попречи. Имате достатъчно търпение и бавно и методично ще осъществявате целите си. Благодарение на което успехът няма да ви подмине, а нещо повече. Очаквайте скорошно стабилизиране на финансовото състояние, което ще ви даде основа за размисъл за подходящо капиталовложение.
19 фев 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Днес настроенията ви се променят доста лесно, затова се постарайте да си осигурите по-голяма емоционална стабилност, която много ще ви помогне в работата ви. Този ден ще ви предложи немалко изненади, на които трябва да издържите.
19 фев 2020
Последни новини