От х:

Днес в x:

Проф.Николай Денков: Кунева не ме чу за еврофондовете

„По отношение на правилата на европейските структурни фондове аз знаех, че това, което се прави, ще доведе до проблеми и проблемите днес са налице”. Това съобщи в студиото на „Тази сутрин” служебният министър на образованието и науката проф. Николай Денков.

По думите му той отдавна предупредил бившия министър на образованието Меглена Кунева за управлението на оперативна програма „Наука и образование”, но тя така и не го чула.

Преди броени дни служебният екип на МОН отчете, че има сериозни забавяния по програмата и проблеми в разпределянето на 1, 37 млрд. лв.

„Предишният екип е действал предпазливо”, коментира министър Денков по повод работата на предшествениците си в МОН и обясни, че има нужда оперативната програма да бъде ускорена. Той съобщи, че чака одитен доклад на Европейската комисия, като обеща да го представи подробно.

Проф. Денков отбеляза, че служебното министерство ще използва модела, който Кунева е въвела за държавните зрелостни изпити и строгите мерки срещу изтичане на информация, като я поздрави за някои от реформите, които е въвела.

Източник: http://btvnovinite.bg

Коментари в сайта

Последни новини