От х:

Днес в x:

„Ало“ измамници завлякоха две възрастни жени с 12 000 лева

Две възрастни жени са завлечени с общо 12 000 лева от „ало“ измамници само за ден, съобщиха от областната дирекция на МВР.

Една от измамените е 72-годишна жена от Свиленград. За случая тя сама подала сигнал в районното управление на полицията. Пред униформените обяснила, че вчера на домашния й телефон се обадил непознат мъж, който й обяснил, че трябва да даде пари за пострадал от катастрофа роднина. За целта жената трябвало да остави парите на външния прозорец на дома си. Без да се замисли много възрастната жена изпълнила указанията и оставила 10 000 лв. на посоченото място. По-късно разбрала, че е измамена.

Другата телефонна измама е осъществена в Хасково, където е измамена 84-годишна жена с 2000 лева. Вчера на домашния телефон на старицата позвънил непознат мъж и я заплашил, че тя и сина й ще бъдат насилени, ако не предаде определена сума пари. След последващо позвъняване от „полицейски служители” за залавяне на престъпниците, възрастната жена хвърлила през терасата на дома си парите, поставени в найлонов плик.

По двата случая са образувани досъдебни производства. Работата по установяване на извършителите продължава, допълниха от МВР. 

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини