От х:

Днес в x:

Лекари искат бързи наказания за нападения над медици

За по-бързи наказания при случаите на насилие срещу медици призоваха служители на Спешна помощ. Искането идва след поредния случай на агресия срещу спешен екип в Омуртаг.

Колегите на битите медици осъждат нападението и призовават разследващите да направят всичко според закона, за да не останат нападателите ненаказани.

Шофьорът на линейката призова пред БиТиВи главния прокурор и вътрешния министър такива случаи да се наказват по-бързо. Медиците настояват да има осъдени, за да се избягват нападенията.

Припомняме, че шофьор на линейка и фелдшер бяха набити по време на дежурство, защото отказали да изтеглят закъсал от снега автомобил. Инцидентът станал в циганската махала късно през нощта.

Шофьорът на линейката е в болница след побоя. Той разказва, че докато пътували към адрес, линейката с медиците се разминала със закъсал в снега автомобил. В автомобила имало две жени и двама мъже, които грубо поискали линейката да ги изтегли. Медиците обяснили, че отиват на адрес, където има спешен случай и че линейката не е за изтегляне на закъсали автомобили. Именно това отключило агресията на закъсалите с колата хора и те нападнали фелдшера и шофьора.

Спешният екип успял да се измъкне и се заключил в линейката, след което подал сигнал на тел. 112. Пристигналите на място полицаи арестували двамата мъже. Биячите са на 23 и 34 години и са задържани за 24 часа. По-младият е криминално проявен.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини