От х:

Днес в x:

Реформаторския блок си избира ръководство на конгрес

Реформаторския блок ще си избере ръководство на първия си конгрес, който ще се проведе в Интер Експо Център в София. Блокът да продължи да бъде управляван на екипен принцип, няма да се избира един лидер, постигнато е съгласието всяка партия да си запази суверенитета и независимостта.

Ще обсъдят и приемат основните послания, които ще залегнат в предизборната програма на РБ в предстоящите предсрочни парламентарни избори.

Едно от решенията, които е предвидено да се вземе е, че в Реформаторския блок ще може да се членува индивидуално, без да е необходимо членството в някоя от партиите в блока. Ще има процедура за групово членство на неправителствени организации, ще има и гражданското участие. Очаква се по този начин да бъдат привлечени цели структури от ДСБ, които да последват вече бившият здравен министър Петър Москов, който беше изключен от ДСБ.

Реформаторите ще търсят възможности с потенциални партньори за разширяване на Блока в дясно-център. След излизането на ДСБ в Блока останаха ДБГ, СДС, НПСД, БЗНС и ДБГ.

Източник: http://www.dnevnik.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини