От х:

Днес в x:

60-годишен за втори път минава границата с фалшив паспорт

60-годишният турски гражданин Салих Й. Ще остане за постоянно в ареста, реши днес Районен съд в Свиленград, съобщиха от държавното обвинение.

Искане за налагане на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ беше направен от Районна прокуратура в граничния град за това, че мъжът е използвал неистински документи за самоличност при преминаване през граничен пункт Капитан Андреево.

Салих, който има разрешение за пребиваване в Република България, е привлечен като обвиняем по бързо производство за ползване на фалшив паспорт при повторно преминаване през границата. Около 8 часа вчера мъжът влязъл в страната с лек автомобил „Мерцедес“, с пловдивска регистрация. В колата пътували още петима души, от които две деца под 14 г. Водачът и пътниците представили гръцки лични карти и паспорти. Извършената експертна справка показала, че всички документи били фалшиви. Установено е още, че обвиняемият е осъден през лятото на 2016 г. за опит за незаконно преминаване през граничен пункт Капитан Андреево, в посока Турция, с неистински документи за самоличност. За това деяние Районен съд-Свиленград му наложил наказание 10 месеца условна присъда с изпитателен срок от 3 г.

За настоящото престъпление Районна прокуратура-Свиленград е повдигнала обвинения по бързо производство и срещу тримата пълнолетни граждани, пътували в лекия автомобил, за незаконно преминаване на границата и ползване на фалшиви официални документи. Те са семейство от Ирак и намеренията им били да се установят да живеят в България. Настанени са в Центъра за временно настаняване в Любимец. В автомобила били намерени и златни накити, за което е съставен акт за митническо нарушение.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Хи
    хихи
    4 0
    09:04, 28 яну 2017
    Най-много да го изключат от ОФ! За незапознатите ОФ отечествения фронт в НРБ беше задължителна организация и изключване нямаше, а членуването не носеше нищо
Последни новини