От х:

Днес в x:

Откриват Дубайската кула на 9 септември

Официалното откриване на най-високата постройка в света - на Дубайската кула, ще се състои на 9 септември тази година въпреки финансовата криза, съобщи РИА "Новости", като се позова на представителя на белгийската компания Besix, на заместник-директора на проекта Дидие Босpeдон.

В интервю за в. "Емирейт бизнес" Босредон каза, че най-големият небостъргач в света, за изграждането на който са изразходвани над 1 млрд. долара, вече е достигнал финалната си височина от 818 метра и сега предстоят довършителни работи, като например по фасадата, канализацията.

На 124-и етаж на Дубайската кула ще има панорамна площадка, от която желаещите ще могат да разглеждат Дубай от птичи поглед. На 154-и етаж ще е офисът на директора на дубайската компания Емаар, която през септември 2004 започна работата по построяването на кулата.

Около Дубайската кула се изгражда новият делови център на Дубай с хотели, молове, офиси и жилищни сгради. Общата стойност на проекта е 20 милиарда долара.

На 9 септември ще бъде открита и първата линия на метрото на Арабския полуостров, което ще се движи както под, така и над земята.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини