От х:

Днес в x:

7 °C

БСП предлага безлихвени жилищни заеми за млади семейства

БСП не се отказва от промяната в плоския данък, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на заседание на Националния съвет на партията.

Промяната, която БСП предлагат в плоския данък, е ориентирана към три групи български граждани - за бедните, за средната класа и за българите с високи доходи. 

От БСП предлагат освобождаване от лихви по кредит на младите хора при купуване на първо жилище до 100 000 лв. 

Предлага се и намаляване на данък общ доход на семействата с деца с 50 лв. на всяко дете всеки месец. 

БСП ще преизчисли пенсиите и при най-ниските това ще доведе до почти 20 процента увеличение, каза Нинова. 

Предлага се запазване на 10-те процента данък за средната класа. Хората с доходи над 10 000 лв. от заплати, рента, наем, лихви, да плащат 20 процента данък, предвиждат още от БСП. 

Според Нинова промяната в България е задължителна. Промяната започна по волята на народите в света, в Европа и у нас, народите поискаха справедливост и се обявиха против върхушките, заяви тя. 

Според нея БСП е поставила началото на тази промяна у нас с избора на Румен Радев и Илияна Йотова за президент и вицепрезидент. Наше задължение е да я продължим, каза Нинова. 

БСП иска България да е суверенна, българските правителства да не търгуват националните интереси, да има правила за всички. Искаме солидарна България, България, опряна на корените си, на културата си, на българското и българщината, подчерта Нинова. 

Такава България може да се изгради от силен, здрав, образован, работещ и единен народ, смята тя. Според нея дългосрочната цел пред страната трябва да е "осем милиона българи и нито един от тях под и на прага на бедността". Това по думите й може да се постигне чрез решителни действия срещу мафията и престъпността, държавна грижа за българската икономика, образование, здравеопазване, достъпно за всеки българин, нова данъчна политика, култура и духовност, които градят ценностна система, сигурност на границите и във всеки български дом. 

Очаква се пленумът да приеме нов Устав на БСП, който ще бъде предложен за одобрение от предстоящия през февруари конгрес на партията. Предвижда се да бъде заложена мандатност на депутатите. Според предложения текст кандидати за народни представители не могат да бъдат социалисти, които са били депутати 12 години, като това условие да не засяга председателя на партията.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 04.04.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Този ден ще ви предложи много предизвикателства. Това ви стимулира да се развихрите и да покажете на околните способността си да се справяте с какви ли не ситуации. Не поемайте обаче излишни рискове, за да не съжалявате след това.
04 апр 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Ще се чувствате далеч по-добре, ако се постараете да изчистите недоразуменията, които има между вас и близките ви, задълбочаването им ще създаде повече проблеми. Не се изкушавайте да пренебрегвате въпроси, чието решение е належащо. Ще имате послания, стига да можете да вниквате в тях и да ги разчитате.
04 апр 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще следвате събитията и с тях ще съобразявате програмата си днес. Предстои да вземете решения, предвид на скъсените срокове и ново възникнали въпроси. Няма да сгрешите, ако се доверите на интуицията си. Самочувствието ви чувствително ще се подобри, равнявайки постиженията си с най-добрите от сферата на интересите ви.
04 апр 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Вътрешното ви усещане за нещата не е лъжливо чувство, вслушвайте се и няма да сгрешите. Погрижете се за духовния си комфорт, избягвайте теми, които ви натоварват и съсипват настроението ви. Гледайте на случващото се философски и търсете поуката от всяка ситуация. По често си отговаряйте на въпроса “защо ми се случва това“. Има какво да научите за себе си.
04 апр 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Имате нужда от промяна, затова няма да сгрешите, ако заминете някъде с приятна компания. Не мислете за неща, които ви натоварват, отпуснете се и си починете добре. Гледайте оптимистично на живота и се замислете за всички, които обичате.
04 апр 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Развитията в последно време ще ви подтикнат да направите промени в живота си, за да стане той по-привлекателен и спокоен. Не е нужно да поемате и още отговорности, прагматично ги разпределете с околните. Приемете готовността им да ви помогнат. Това ще ви облекчи и освободи време за развлечения.
04 апр 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Покажете широта на мисленото и проявете отзивчивостта си и към онези, които мислят различно от вас. С такт и усмивка ще наложите елегантно мнението си, и без усилия ще си осигурите предимство пред някого, с когото се съревновавате. Към близките си не превръщайте умората в причина за недоволство и враждебност.
04 апр 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Радвате се на прекрасни отношения със сърдечния си партньор днес. Имате възможност да си починете, да се разтоварите и да се заредите с нови сили за всичко, което ви предстои от тук нататък. Ще останете поласкани от вниманието, което получавате днес. Не обръщайте внимание на дреболии.
04 апр 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Вътрешната ви сила се нуждае от обновление. Енергия и добро настроение може да получите от природата, потърсете я сами или с приятели. Подемът, който следва ще засили решимостта ви и ще ви направи успешни във всичко. Материални придобивки и свързаните с тях удобства ще ви подскажат, че вървите по вярната пътека.
04 апр 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Благодарение на старанията си, печелите уважението на хора, към които е насочен интересът ви. Взаимоотношенията в семейството също се подобряват. Близките ви са благосклонни да приемат ваша идея и може да очаквате съдействие. В любовта от вас се очаква повече внимание и съпричастност към проблемите на партньора.
04 апр 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Овладейте вълненията си, независимо от причините, които са ги предизвикали. Запазете присъствие на духа и не предприемайте действия в състояние на афект. Ще си спестите нечии гняв, ако се въздържате от ненужни коментари, а и себе си ще натоварите по-малко. Добре ще ви се отрази чистия въздух, природата ще ви зарежда с енергия и повече оптимизъм.
04 апр 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Заели сте се с много неща наведнъж. Ако не сте достатъчно съсредоточени, това може да доведе до разпиляване на енергията ви. Постарайте се да бъдете и в помощ на близките си, те ще оценят усилията ви. Радвате се на добро самочувствие, но все има нещо, което не ви достига за да бъдете доволни от себе си.
04 апр 2020
Последни новини