От х:

Днес в x:

Увеличават лимитите за бензин на полицаите

Полицаи се борят с битовата престъпност в селата. Част от плана на властите за борба с битовата престъпност в селата са наполовина да бъде обновен автопаркът на полицията.

Сред мерките влиза и двойно увеличение на лимитите за бензин на полицейските автомобили, което е с около над 200 км повече на ден за всеки автомобил, съобщава Нова тв.

По първоначални изчисления осъществяването на програмата ще струва около 7 млн. лева за три месеца. Идеята на властта е във всяко село да има полицай или сътрудници на служителите на МВР.

Добър пример за това как хората могат да съдействат на служителите на МВР, дава търговищкото село Камбурово. Неговите жители казват, че се стараят да сигнализират кмета за съмнителни хора, влизащи в населеното място.

Главен инспектор Иван Александров, началник на "Охранителна полиция" към ОД на МВР в Търговище, подчерта, че, съдействието от страна на обществото значително повишава ефективността на работата на униформените.

Точно преди година Камбурово беше разтърсено от брутален случай на насилие над възрастно семейство. Мъжът и жената били брутално пребити от рецидивист, влязъл в дома им с цел обир. Извършителят вече е заловен.

Източник: http://www.dnes.bg

Коментари в сайта

Още новини

Случаен виц

Последни новини