От х:

Днес в x:

Кметът наказа дисциплинарно шефа на Екопрогрес за непочистени тротоари

Заповед за дисциплинарно наказание "забележка" на шефа на общинската фирма "Екопрогрес" Коста Сарджев е издал кметът на Хасково Георги Иванов, съобщиха от администрацията. Наказанието е заради непочистени от лед и сняг тротоари вчера.

Заради поледицата вчера регионът осъмна в ледена прегръдка, а областния град се оказа блокиран заради спряното движение по Е-80, затварянето на пътищата за Симеоновград и за Димитровград.



Мнозина хасковлии пострадаха вчера от поледицата, 7 бяха приети в ортопедията на местната болница със счупени крайници.

Още в два и половина през нощта, когато улиците започнаха да замръзват, започнах да будя всички служби, каза за Haskovo.net заместник кметът Кирил Керанов, който отговаря за почистването. Машините на почистващите фирми излязоха по улиците малко след 4 часа сутринта, добави той.



Фирмите започнаха да чистят приоритетно основните булеварди и стръмните улици, обясни Керанов. Той добави, че по големия наклон на ул. "Бяло море" хората са хвърляли пясък на ръка, защото машините не можели да минат по нея. Направихме всичко по силите си за бързото почистване на града, каза още Керанов.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини