От х:

Днес в x:

Частично затворена АМ „Марица” при Харманли заради катастрофа

Сложна при зимни условия остава обстановката в Хасковска област към обяд, коментират от областна администрация. Всички пътища са проходими, ограничения има само за части по АМ” Марица”. Първото от тях е, заради катастрофа между товарни автомобили на 75 км на АМ ”Марица” при Харманли. Заради инцидента временно движението е с  отклонение от Свиленград за Пловдив  при пътен възел Любимец, движението става по стария път за Харманли. Добрата новина е, че няма пострадали при сблъсъка, има обаче сериозни  материалните щети. КАТ все още работи на мястото.

Заради навявания временно е затворена  и отсечката между селата  Болярово и Въгларово. Там дежурните екипи почистват циклично, но поради силния вятър все още не е възможно пътят да бъде отворен за движение, уточнават от Областна.

На още едно място в областта има временно затворени пътни отсечки. В община Ивайловград се работи отварянето на пътищата към селата Мандрица, Пастрок, Долно Луково и Железино. Вече е отстранено снегонавяването на пътя за Радиево, община Димитровград, и там движението е възстановено.

За целия 7 януари за Хасковска област остава в сила жълт код за опасно ниски температури и силен вятър. Препоръката на Областния управител на Хасково Станислав Дечев и на оглавявания от него кризисен щаб е да не предприемате пътувания, ако не са крайно  наложителни.

Във всички населени места в региона има електричество, водоподаването също е нормално. Снабдяването е осигурено. Екипите на Спешна помощ и болниците са в готовност и работят. 

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ти
    ТираЖия
    12 0
    14:18, 7 яну 2017
    Стария път от Пловдив до Свиленград в Област Хасково е в много лошо състояние, а никой не го поддържа от как си отвориха магистралката. Много хора си си го ползват и плащат винетки за него , а когато стане нещо на магистралата се ползва, като резервен. Кога ще разберете , че трябва да оправите този Път ?
Последни новини