От х:

Днес в x:

Червен код в Румъния, Хърватия и Черна гора

В 4 румънски окръга, близки до Североизточна България, всички пътища са затворени поради лошо време, съобщава в. "Адевърул", цитиран от БТА.
Червен код за опасни снежни виелици е обявен в седем окръга в източна Румъния, спрени са дори влакове. Това съвпада с предупрежденията за лошо време в част от България.

Пътищата в окръзите Констанца, Яломица, Кълъраш и Браила са затворени. Спряно е движението по магистралата А2, известна като "Магистралата на слънцето". Тя свързва столицата с черноморския град Констанца.

Затворено е летището "Михаил Когълничану" в Констанца, както и всички пристанища.

Нискотарифната авиокомания УизЕър отмени полетите Букурещ-Лондон, Букурещ-Париж, Букурещ-Шарлероа и Букурещ-Стокхолм. Анулирани са и няколко вътрешни полета.

Пожарникарите са евакуирали превантивно над 640 души с медицински проблеми и 170 бременни в засегнатите от снеговалежа зони. Те са транспортирани в болници, за да получат необходимите грижи.

Първи блок на АЕЦ "Черна вода" е бил изключен тази сутрин от националната енергийна система. Причина е технически проблем поради метеорологичните условия в района.

Червен код в Хърватия и Черна гора

Метеоролозите в Черна гора и Хърватия обявиха червен код за опасност от лошото време за днес и утре, а в Босна и Херцеговина кодът е оранжев, предаде агенция МИА.

В Черна гора очакват снеговалеж и силен северен и североизточен вятър, прерастващ на моменти в буря, на някои места със силата на ураган.

Хърватските метеоролози предупредиха, че в страната се очаква студена вълна, падане на температурата на въздуха до минус 20 градуса и силен северен вятър.

Червен код е обявен на полуостров Истрия, залива Кварнер, планината Велебит и северна Далмация. През следващите дни се очакват сняг и ураганни ветрове по Адриатическото крайбрежие.

На гражданите се препоръчва колкото може по-малко да бъдат на открито или в неотоплени помещения.

Движението по пътищата в Босна и Херцеговина е силно затруднено поради снега.

Пътен хаос в Македония, двуметрови наноси в Сърбия

Истински хаос е по пътищата на Македония, пътят Скопие - Велес е блокиран, съобщава македонският информационен сайт 24вести.

Над два часа повече от двеста автомобили, след които и камиони, са били блокирани на пътя, водещ от Велес към Скопие.

През нощта валя сняг на територията на цялата страна, формира се снежна покривка от над 50 сантиметра а по планините, а на по-ниските места - от 10 до 20 сантиметра.

Гражданите да не пътуват и да не излизат от домовете си, ако това не е крайно необходимо, препоръчват специалистите преди очакваните в неделя температури до минус 20 градуса.

Движението по магистралата Белград-Ниш бе спряно в двете посоки рано тази сутрин поради заседнала колона от над 30 автомобила, съобщи белградският вестник "Блиц".

На изхода от града стана верижна катастрофа, в която са ранени 17 души, включително шест деца.

Духа бурен вятър, който носи сняг и е изключително студено.

Снегът и преспите на отделни местни пътища в Сърбия достигат до два метра, поради което от тази сутрин са спрени голям брой линии на междуградските автобуси.

Екипите за почистване на снега са на терена, но са безпомощни в борбата с вятъра. В отделни участъци се образуват преспи само половин час след почистването им.

Магистралата към Ниш е затворена, избягвайте да пътува към Сърбия през Калотина, препоръчаха днес следобед от Съюза на българските автомобилисти.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини